Ajuta-ti inima sa functioneze ceas!

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 08:00
7661 citiri
Ajuta-ti inima sa functioneze ceas!

Atunci cand viata este mai stresanta decat de obicei, cand grija pentru ziua de maine e mai mare si trebuie sa lucrezi inzecit pentru a te asigura ca iti pastrezi locul de munca, inima are de suferit, existand riscul sa se imbolnaveasca si sa iti puna in pericol chiar viata.

Este important ca, pe langa agitatia cu care ai de-a face in fiecare zi, sa incerci sa iti mentii cateva mici obiceiuri, ritualuri care sa iti protejeze organismul. Iata cateva astfel de variante, conform Men's Health:

Impune-ti sa faci exercitii fizice

Cercetatorii de la Universitatea Harvard spun ca persoanele care sunt active din punct de vedere fizic au un risc cu 28% mai mic de a se alege cu boli de inima fata de cele care se complac in sedentarism. Incearca sa alergi intens cateva minute in fiecare zi.

Mananca paine neagra

Painea neagra contine fibre care scad colesterolul, dar si alti nutrienti care iti curata sangele de diverse impuritati.

Inchide geamurile de la masina

Tot cercetatorii de la Harvard sunt aceia care au monitorizat starea de sanatate a unor oameni de 40 de ani si au corelat-o cu expunerea la aer poluat. Cu cat mai mult inhalau impuritati, in special in timpul condusului, cu atat mai mult inima lor era mai sensibila.

Ia vitamina E si aspirina

Oamenii se stiinta de la Universitatea din Pennsylvania spun ca o combinatie de antioxidanti si aspirina ajuta sangele sa nu se ingroase si previne depunerile de pe peretii arterelor cu pana la 80 de procente.

Mananca struguri

Strugurii reduc nivelul colesterolului, curata arterele si protejeaza inima, dupa cum arata cercetarile celor de la Universitatea din Connecticut.

Fa-ti prieteni la locul de munca

Studiile de la Universitatea St. Johns, care au fost facute pe 70 de politisti din New York, arata ca barbatii care au cei mai multi prieteni la locul de munca au si cele mai multe sanse de a ramane sanatosi si a-si mentine presiunea sanguina in limite normale.

Nu-ti insela partenerul

Sexul din afara casatoriei iti pune pune viata in primejdie in diferite feluri, unul dintre acestea fiind si faptul ca slabeste inima. Doctorii de la Spitalul americand St. Thomas au descoperit ca 75% dintre cazurile de moarte subita in timpul sexului se intampla atunci cand persoana in cauza se afla cu amantul sau amanta, nu cu partenerul de viata.

Foloseste seminte de dovleac ca gustari

O mana de seminte de dovleac inseamna o treime din portia zilnica recomandata de magneziu, lipsa acestui element fiind una dintre principalele cauze de instalare a problemelor cardiace, pe langa nivelul ridicat de colesterol si depozitarea placii pe vasele de sange.

Dormi intr-o incapere fara zgomote

Cu cat somnul tau este mai linistit si nu exista riscul sa auzi sunete care sa te trezeasca sau deranjeze, cu atat va fi mai bine pentru sanatate. Cercetatorii germani spun ca persoanele care dorm intr-o camera in care zgomotul este mai mare de 55 de decibeli (cam zgomotul pe care il face o masina de spalat) se expun unui risc de doua ori mai mare de a suferi de tensiune marita fata de restul, care au parte de nopti mai linistite.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#sanatate inima, #inima sanatoasa obiceiuri bune, #inima sanatoasa sfaturi, #inima sanatoasa remedii, #alimentatie inima, #regim aimentar boli cardiace , #inima