Alternative la bauturile carbogazoase

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 09:05
2487 citiri
Alternative la bauturile carbogazoase
Everydayhealth

Bauturile carbogazoase indulcite cu zahar iti aduc un numar destul de mare de calorii fara sa ofere organismului si nutrienti, ceea ce inseamna ca sunt o amenintare pentru silueta ta. In plus, atat cele cu zahar cat si cele dietetice iti pot creste riscul de a face boli de inima sau diabet, daca le consumi in mod regulat. De aceea ar fi bine sa te straduiesti sa renunti la bauturile carbogazoase, pe cat posibil.

Iata cateva sugestii ca alternative, potrivit everydayhealth.com.

1. Apa plata natural aromatizata

Adauga cateva felii din fructele tale preferate intr-un pahar cu apa plata, pentru a-i da o savoare deosebita. Poti sa pui si cateva frunze de menta sau felii de castravete. Un alt truc pentru un plus de gust si culoare presupune sa pui bucatele de fructe intr-o cutie pentru cuburi de gheata, sa umpli cutia cu apa si apoi sa o pui al congelator. Vei obtine in scurt timp bucati de gheata cu fructe in mijloc care, adaugate intr-un pahar cu apa, vor fi chiar incantatoare.

2. Ceai verde

Dupa cum arata numeroase cercetari efectuate pana in prezent, acesta poate ajuta la micsorarea riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer, boli de inima, sau alte afectiuni cum ar fi formarea unor pietre la rinichi. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti si nu are calorii daca nu ii adaugi zahar.

In cazul in care iti place sa il bei dulce poti pune o lingurita de miere care este mult mai sanatoasa decat zaharul, chiar daca are aproximativ acelasi numar de calorii. De asemenea, poti sa iti faci si alte ceaiuri, dar de preferat ar fi sa fie cat mai naturale, in special din plante, si nu din fructe, la plic.

3. Apa tonica

Folosita de regula drept baza pentru unele cocktailuri cu alcool (in special cu gin) aceasta poate fi o alternativa delicioasa la sucurile din comert (nu toate tipurile de apa tonica au acid). Si nu trebuie neaparat sa pui si alcool. Adauga doar cateva felii de lamaie sau lime (ori din ambele) si putina menta.

4. Vin rosu

Consumat cu moderatie, despre acesta s-a dovedit de multe ori ca reduce riscul aparitiei bolilor de inima. In plus, studiile facute in scopul descoperirii beneficiilor acestui tip de vin au scos la iveala faptul ca te poate feri si de maladia Alzheimer si chiar de cancer. Recomandarea este de aproximativ 115 mililitri pe zi pentru femei si de 230 de mililitri zilnic pentru barbati. Cauta insa sortimente fara aditivi precum sulfiti.

5. Sucuri din legume

Acestea sunt o sursa excelenta de nutrienti, fara a avea si calorii multe. Paseaza-le sau pune-le intr-un blender. Daca vrei ca sucul sa fie mai dulce, poti sa adaugi cateva bucati de fructe.

6. Lapte de soia

Acesta nu are zahar sau indulcitori si este disponibil cu mai multe arome, printre care vanilie si cacao. Laptele de soia este o foarte buna alternativa mai ales pentru cei care au intoleranta la lactoza sau pentru cei care nu consuma lactate. In plus, cateva studii au demonstrat ca acesta poate sa reduca riscul de a face boli de inima si osteoporoza.

7. Cafea

Din ce in ce mai multe cercetari vin in sprijinul teoriei potrivit careia un consum moderat de cafea pe zi este benefic sanatatii tale. Aceasta reduce riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer, boli de inima sau diabet de tip 2. Dieteticienii recomanda sa nu depasesti trei cesti pe zi (cu o concentratie medie).

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#bauturi carbogazoase, #alternative bauturi carbogazoase, #inlocuitori bauturi carbogazoase , #inima