Ce risti daca esti tanara si stresata

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 15:58
3272 citiri

Stresul le afecteaza mai mult decat se credea pe femeile tinere cu probleme cardiace, in comparatie cu barbatii, care nu au atat de multe probleme cauzate de acest factor, arata o cercetare recenta.

Stresul poate provoca moartea unor paciente tinere care au boli cardiace, transmite Fox News.

Medicii nu pot observa asemenea consecinte ale stresului in analizele medicale ale pacientelor. "Este un paradox interesant legat de femeile tinere si bolile cardiace cronice", afirma specialista Viola Vaccarino, de la o facultate de medicina din Atlanta, Georgia (SUA). Ea spune ca femeile tinere care sunt stresate au o rata de mortalitate mai mare dupa un atac de cord.

Situatia e ciudata, caci femeile prezinta mai putini factori de risc in privinta bolilor de inima, in comparatie cu barbatii, totusi in cazul in care sunt stresate pericolul creste foarte mult.

Cercetatorii au analizat 534 de pacienti cu varsta cuprinsa intre 38 si 79 de ani. Sanatatea inimii lor si nivelul stresului psihologic la care pacientii au fost expusi au fost monitorizate in mod constant. Astfel, in cazul celor tineri, s-a constatat existenta unor diferente mari de reactie a corpului la unele teste de stres.

Acest factor a provocat o reducere a fluxului sanguin in cazul femeilor cu varsta de cel mult 55 de ani. Reducerea a fost de trei ori mai mare decat la barbatii de aceeasi varsta.

Pentru pacientii cu varsta cuprinsa 56 si 64 de ani, diferenta in aceasta privinta a fost mai mica intre cele doua sexe. La cei cu varsta peste 65 de ani nu a existat nicio diferenta cu privire la fluxul sanguin ce ajunge la inima, in conditii de stres psihologic.

Totusi, stresul fizic nu a avut nicio consecinta neplacuta asupra subiectilor studiului. Cercetatorii recomanda exercitiile fizice regulate, ele avand ca afect pozitiv imbunatatirea starii mentale a oamenilor tineri.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#stres boli inima, #stres femei infarct, #infarct femei stres, #boli femei infarct, #atac cord stres , #inima