Ce sa bei pentru o inima sanatoasa

Duminica, 04 Martie 2012, ora 08:42
15245 citiri
Ce sa bei pentru o inima sanatoasa

Bolile de inima au si un element genetic, dar in mare parte pot sa fie prevenite printr-o alimentatie sanatoasa si prin miscare. Bauturile reconfortante iti pot deveni aliat daca stii cum sa le prepari si in ce cantitati sa le consumi.

Printre cele mai sanatoase, potrivit Caring.com, se numara:

Cafeaua

Cafeaua are mai multi antioxidanti decat o ceasca de cacao sau ceai si o poti gasi oriunde te-ai duce, asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji ca ai putea ramane fara ea. Persoanele care o beau cu moderatie sunt la adapost de eventuale inflamari in organism si de bolile de inima.

Un studiu de lunga durata, efectuat pe 83.000 de femei, demonstreaza ca riscul de atac cerebral scade cu 20% atunci cand sunt consumate cel putin 2 cani de cafea pe zi. Alte cercetari au demonstrat ca previne si siabetul sau cancerul de prostata.

Suc de rosii

Sucul de rosii este cat se poate de sanatos, captivand atentia nutritionistilor. Cercetatorii de la Universiatatea din California au masurat nivelul sau de antioxidanti si au descoperit ca este de 3 ori mai mare decat cel din ceaiul verde. In plus, sucul de rosii reduce colesterolul, previne depunerile de pe artere si creste fluxul sanguin catre inima.

Pentru efecte maxime, bea sucul proaspat, fara zahar sau indulcitori artificiali.

Vinul rosu

Vinul rosu contine o multime de elemente benefice pentru inima, inclusiv resvestrarol, un polifenol gasit in struguri si care devine concentrat atunci cand este stors mustul. Cu ajutorul elementelor sale componente sunt prevenite cheagurile de sange.

Nu este bine sa consumi mai mult de un pahar pe zi, in cazul femeilor, si doua, in cazul barbatilor.

Ceaiul negru

Ceaiul negru trece printr-un procedeu de fermentatie dupa ce planta este culeasa si pusa la uscat. In timpul procesului, se schimba compozitia chimica a frunzelor si sunt produsi antioxidanti care mentin sanatatea inimii. El reduce riscul de infarct, micsoreaza colesterolul, imbunatateste circulatia sangelui prin artere si previne bolile coronariene.

Cu cat frunzele stau mai mult in apa clocotita, cu atat concentratia de antioxidanti este mai mare. Este bine sa nu-i adaugi zahar sau lapte, ci sa-l bei simplu.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este fratele celui negru, avand si el o multime de antioxidanti care protejeaza inima. Diferenta dintre cele doua este ca cel verde nu este fermentat. Procesele inflamatorii din corp sunt impiedicate si arterele conduc corect sangele catre inima. Ca bonus, te va ajuta sa-ti pastrezi si talia, iar o greutate normala face si treaba inimii mai usoara.

Apa

Oricat se banala ar parea aceasta informatie, ea este extrem de importanta, caci multi oameni nu beau cata apa ar trebui. Deshidratarea duce la o proasta functionare a inimii, caci sangele se ingroasa si este nevoie de mai mult efort din partea inimii pentru a-l pompa catre organe. Astfel se ajunge la hipertensiune. Incearca sa bei apa simpla, nu sucuri care au o multime de chimicale si zahar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#bauturi sanatate inima, #lichide sanatate inima, #lichide inima sanatoasa, #inima sanatoasa sfaturi , #inima