Cele mai ciudate motive care te fac sa te simti obosit

Sambata, 26 Octombrie 2013, ora 19:15
4525 citiri
Cele mai ciudate motive care te fac sa te simti obosit
Foto: Fox News

Uneori, chiar daca te culci seara devreme sau ai un program echilibrat, oboseala apare pe timpul zilei. Cativa factori ciudati care stau in spatele acestei reactii a corpului sunt responsabili de aparitia oboselii.

Raspunsul la o asemenea intrebare poate fi unul complex, caci factorii care produc oboseala sunt numerosi, spune doctorul Tanvir Hussain, specialist in cardiologie din Los Angeles, SUA, scrie Fox News. Oboseala poate fi declansata de factori ciudati la care nici nu te-ai gandit:

Deshidratarea

Conform unui studiu aparut in revista "The Journal of Nutrition", femeile care s-au deshidratat, in cadrul unui studiu, cu 1,5% din cantitatea de apa din corp au avut simptome de extenuare fizica si schimbari ale dispozitiei generale.

Se pare ca de vina ar fi neuronii din hipotalamus, aceasta regiune cerebrala fiind responsabila de controlul hidratarii si temperaturii corpului.

Hipotalamusul trimite mesaje in corp prin care semnalizeaza faptul ca suntem deshidratati, unul dintre ele fiind schimbarea dispozitiei.

Deficienta de vitamina B12

Corpul tau are nevoie de vitamina B12 pentru a produce celule sanguine rosii si pentru a mentine neuronii intr-o stare de functionare normala. Deficienta ei scade cantitatea de oxigen din sange si duce la senzatia de oboseala.

Cu varsta, corpul produce o cantitate mai mica de proteine numite factor intrinsec, acesta avand rolul de a ajuta la procesarea nutrientilor. Vitamina B12 se gaseste in produsele animale, vegetarienii avand deficienta din aceasta cauza.

Stresul

Uneori, stresul devine coplesitor, hormonul stresului, cortizol, avand un nivel ridicat dimineata si scazand in timpul noptii. Daca esti stresat mereu, cortizolul ramane la un nivel ridicat si noaptea si nu te lasa sa dormi. Din aceasta cauza, glandele suprarenale nu mai fac fata si contribuie la oboseala pe care o simti.

Bolile de inima

Potrivit unui studiu din revista "Heart and Lung", jumatate dintre femeile care au facut atac de cord au avut si probleme cu somnul si s-au simtit foarte obosite cu cateva saptamani inainte de a avea aceasta problema de sanatate. De vina poate fi o artera blocata sau slabirea muschiului cardiac, ceea ce conduce la senzatia de oboseala.

Infectia urinara

Reactia corpului la o infectie urinara este de a ne face sa dormim pentru a putea lupta impotriva ei. Doctorul iti poate oferi solutia potrivita impotriva infectiei, prin intermediul antibioticelor.

In acest timp, este important sa ramai hidratat, sa mananci sanatos si sa te odihnesti atat cat trebuie. Exista chiar si tratamente cu antibiotice, luate pe termen lung, care te feresc de infectiile urinare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#oboseala extenuare fizica, #cauze oboseala , #inima