Exercitiile fizice intense fac rau inimii

Luni, 18 Iunie 2012, ora 22:10
21189 citiri
Exercitiile fizice intense fac rau inimii

Miscarea este benefica si necesara sanatatii, dar cu masura, pentru ca exercitiile fizice intense fac rau inimii.

Dovezi recente arata ca exercitiile fizice excesiv de intense, dar si solicitarile extreme din punct de vedere fizic la care se supun sportivii de performata, precum si exercitiile extreme de anduranta, pot provoca probleme cardiace, scrie myhealthnewsdaily.com .

Recomandarea medicilor este aceea de a face miscare fizica sustinuta si efort intens cel mult o ora pe zi. Conform studiului, eficienta miscarii fizice este maxima daca efortul este moderat si constant. Medicii cardiologi sustin ca un efort fizic sustinut nu aduce niciun fel de beneficii pentru inima, ba chiar din contra. In ceea ce-i priveste pe sportivii de performanta, rezultatele lor sunt efectul unor antrenamente de lunga durata, iar dozarea efortului este o tehnica ce face parte din antrenamentul in sine.

In cazul oamenilor care nu fac sport de performata, dar care fac miscare fizica sustinuta si intensa, studiile au aratat ca pot sa apara modificari ale structurii inimii, cum ar fi intinderi de tesut, precum si cresteri ale riscului de a face anumite afectiuni cronice cardiace. Dupa un efort intens si sustinut, timp indelungat, inima are nevoie de circa o saptamana pentru a reveni la normal, ceea ce indica faptul ca efortul fizic extrem nu este benefic.

Un studiu efectuat pe 100 de alergatori de maraton, aparent sanatosi, a dovedit ca 12 dintre ei aveau indicatori care sugerau afectiuni ale inimii, ceea ce reprezinta o rata de trei ori mai mare decat in cazul celor care fac miscare, dar nu sunt apti sa alerge la maraton.

Intensificarea maxima a ritmului cardiac, fenomen normal in cursul exercitiilor intense si sustinute, a dus si la cresterea depunerilor de calciu pe peretii arterelor ceea ce a dus la fragilizarea si ingustarea arterelor.

Pentru a profita la maximum de beneficiile pe care le aduce miscarea fizica organismului sunt recomandate 150 de minute de exercitii moderate pe saptamana, sau 75 de minute de exercitii intense pe saptamana. Dincolo de aceasta nu mai exista cu adevarat beneficii, ci doar riscuri suplimentare pentru inima, aduse de efortul fizic exagerat.

Studiul a mai aratat ca cei care au alergat distante moderate cu viteza moderata de cateva ori pe saptamana au avut mai mult de castigat decat cei care au fugit pe distante lungi, cu viteze mari, mai mult de patru ori pe saptamana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#miscare fizica, #activitate cardiaca, #maratonisti risc cardiac , #inima