""
Ziare.com

Fericirea in casnicie influenteaza sanatatea inimii - cand risti sa te imbolnavesti

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 17:22

   

Fericirea in casnicie influenteaza sanatatea inimii - cand risti sa te imbolnavesti
Cercetatorii americani sustin ca mariajul poate avea un afect negativ asupra sanatatii inimii oamenilor. De vina ar fi ambivalenta atitudinii unora fata de partenerii lor de viata.

"Descoperirea care ne-a intrigat cel mai mult a fost cea care a aratat ca in cazul in care ambii parteneri au sentimente ambivalente fata de celalalt, creste riscul unei boli de inima", spune psihologul Bert Uchino, de la Universitatea din Utah, SUA, conform Fox News.

El spune ca sanatatea partenerilor dintr-un mariaj este interdependenta, si nu depinde de ceea ce spune sau face unul dintre ei. Ceea ce conteaza e ce fac ei in casnicia lor. Specialistii au studiat 136 de cupluri de oameni casatoriti de mult timp, varsta lor medie fiind de 63 de ani, durata medie a casniciilor fiind de 36 de ani.

Oamenii au raspuns unor intrebari prin care au descris sentimentele fata de partenerii lor de viata. Aceste raspunsuri au fost transpuse in scoruri negative si pozitive. 30% dintre oamenii chestionati au fost priviti de parteneri in mod pozitiv, in timp ce 70% au fost priviti intr-o modalitate combinata, care a implicat deopotriva sentimente pozitive si negative.

O asemenea atitudine a fost considerata de experti ambivalenta. In cazul celor care au astfel de sentimente amestecate, sanatatea arterelor si a inimii lor este afectata.

Oamenii implicati in asemenea casnicii nu se bazeaza pe sprijinul partenerului de viata, ceea ce poate duce la unele probleme de inima. Din cauza lipsei de sprijin spiritual in casnicie, ei se confrunta cu situatii mai stresante, ceea ce le afecteaza sanatatea. Articolul pe aceasta tema a aparut in revista "Psychological Science".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1990 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor