Iarna este rea pentru inima? Ce trebuie sa faci ca sa eviti problemele

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 12:56
4964 citiri
Iarna este rea pentru inima? Ce trebuie sa faci ca sa eviti problemele
Foto: Arhiva Ziare.com

Iarna vine cu mai mult decat temperaturi scazute, polei si zapada. Se cunoaste faptul ca vremea geroasa poate provoca gripa, degeraturi, chiar si sindromul Raynaud, o tulburare a circulatiei sanguine la nivelul degetelor de la picioare si maini.

Dar probleme cu inima? Multi oameni nu stiu ca vremea rece poate avea un impact negativ asupra sanatatii inimii, iar acest lucru este foarte important, pentru ca bolile de inima cauzeaza cele mai multe decese in Statele Unite, spune medicul oncolog David Samadi, citat de Fox News.

Deci cum poate iarna sa provoace probleme de sanatate? Vremea rece pune o presiune asupra inimii, din cauza faptului ca temperaturile scazute pot determina vasele de sange sa se restranga. Astfel, mai putin sange ajunge la inima, ceea ce reduce cantitatea de oxigen pe care o primeste aceasta. Ca rezultat, creste tensiunea arteriala.

Ce legatura este intre bolile de inima si anvelopele de iarna?

Cand tensiunea creste brusc din cauza vremii, este mai mare riscul sa ai probleme cu inima ce ti-ar putea pune viata in pericol, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Acestea ti se pot intampla mai ales atunci cand ai activitati fizice intense in aer liber, cum ar fi curatarea zapezii sau decorarea casei cu instalatii de Craciun.

Temperaturile scazute pot de asemenea provoca hipotermie, care poate avea efecte negative asupra inimii. Hipotermia are loc cand temperatura corpului scade la valori periculoase, de sub 35 de grade Celsius. Atunci, inima nu mai poate functiona normal.

Reducerea circulatiei sangelui care vine odata cu hipotermia poate duce inclusiv la degeraturi. Daca o persoana are hipotermie, dar nu isi da seama de acest lucru sau nu o trateaza, problema poate duce la insuficienta respiratorie si cardiaca sau chiar moarte.

Infarctul, mai periculos iarna - Ce spune medicul

Printre simptomele hipotermiei se numara frisoane, ameteli, foame, greata, respiratie rapida, probleme de vorbire, confuzie, oboseala si cresterea ritmului cardiac.

Cum sa eviti probleme cu inima in timpul iernii:

  • Evita activitatile intense si suprasolicitarea fizica in aer liber. Daca trebuie sa stai afara pentru o perioada, ia pauze si intra in casa inainte sa te simti obosit.
  • Imbraca-te gros si acopera-ti capul, urechile, mainile si picioarele. In timp ce hipotermia se instaleaza in mai mult timp, degeraturile iti pot afecta corpul in doar cateva minute.
  • Evita sa bei alcool iarna. Alcoolul iti poate da senzatia ca iti este mai cald decat in realitate. Asadar, corpul tau nu isi da seama ce efecte au temperaturile scazute asupra sa, iar riscul de hipotermie este mai mare.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#iarna inima, #probleme inima iarna , #inima