Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Protejeaza-ti inima, in joaca!

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 08:21
4425 citiri
Protejeaza-ti inima, in joaca!

Bolile de inima au o frecventa din ce in ce mai mare, atat in cazul persoanelor in varsta, cat si in randul tinerilor. Desi exista campanii pe mai toate sursele de informare, in care se explica pericolele unui stil de viata nesanatos, multi nu iau in seama aceste avertizari si ajung sa se imbolnaveasca.

Iata ce poti face pentru a te asigura ca iti ajuti inima sa functioneze in conditii optime, fara a avea macar senzatia ca incerci, potrivit Men's Health. Desi unele dintre sfaturi par fara legatura cu subiectul, cumva jucause, medicii ne asigura ca sunt eficiente.

Fa o friptura de vita la gratar

Desi initial poate suna periculos, pentru ca putini sunt cei care militeaza pentru consumul carnii, proslavind mai degraba legumele, acest lucru iti va face bine la inima. Carnea de vita contine seleniu, care intareste sistemul imunitar si sustine mentinerea vitaminei B la un nivel constant. In plus, in jur de 50% din grasimea pe care o contine este mononesaturata, adica benefica.

Uita-te la un film de groaza

Orice iti face inima sa o ia la goana, fie ca este vorba despre o carte buna, un film de groaza sau emotiile datorate dragostei va avea efecte benefice asupra acesteia, intarind-o. Dupa cum explica cercetatorii de la Centrul Medical Israel Deaconess, schimbarea ritmului inimii din cand in cand este ca si cum s-ar apasa pe un buton pentru resetare.

Nu sta langa persoane care fumeaza

Cercetatorii greci sustin ca persoanele care fumeaza pasiv in mod constant, din cauza ca stau cu un fumator in casa, au un risc mai mare cu 26% de a se alege cu boli de inima.

Mergi la piscina

Cercetatorii din Marea Britanie au descoperit ca barbatii care ard doar 50 de calorii pe zi din activitati precum inotul, mersul pe munte sau mersul cu bicicleta, sunt cu 62 de procente mai putin predispusi sa moara din cauza bolilor de inima, desi alte feluri de miscare pot sa-i ajute sa consume si 340 de calorii pe zi. Pur si simplu inotul este sportul care face cel mai mult bine inimii.

Topeste colesterolul cu grasimi benefice

Un grup de 17 australieni care aveau colesterolul mai mare decat ar fi trebuit au consumat nuci de macadamia pentru a suplini 15% din dieta lor si la sfarsitul testului cercetatorii au observat ca nivelul colesterolului le scazuse intre 3 si 5 procente, in timp ce colesterolul bun crescuse cu aproape 8 procente. Nucile macadamia sunt foarte bogate in grasimi mononesaturate, bune pentru organism.

Bea suc de merisor

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Scranton au descoperit ca voluntarii care au baut cate un pahar de suc de merisor de 3 ori pe saptamana, timp de o luna, s-au bucurat de o crestere a colesterolului bun cu 10%, ceea ce inseamna o protectie valoroasa in fata bolilor de inima. Concret, riscul aparitiei acestora scade cu 40%.

Fortifiaza-te cu acid folic

Un studiu publicat de Jurnalul Britanic de Medicina arata ca persoanele care consuma doza de acid folic recomandata zilnic au un risc de boli de inima cu 16 procente mai mic fata de cele care nu se ingrijesc de aceasta vitamina din complexul B. Surse bune sunt sparanghelul, broccoli si cerealele fortifiate.

Fii apropiat de sot sau sotie

Zece minute de imbratisari cu persoana iubita, mai ales seara, te vor ajuta sa iti mentii constanta presiunea sanguina si pulsul, scapandu-te de stresul acumulat in timpul zilei.

Foloseste sos de rosii

Licopenul din rosii previne depunerile de colesterol pe peretii arteriali, asa ca adauga sos de rosii la paste, pizza si orice alte alimente cu care crezi ca se potriveste.

Consuma ton

Tonul contine foarte mult omega 3, acesta ajutandu-te sa iti intaresti inima, care este, de fapt, un muschi. In plus, amelioreaza o eventuala inflamatie din organism, scazand riscul aparitei bolilor de inima cu 26 de procente.

Vaccineaza-te impotriva racelii

Un studiu din Marea Britanie arata ca oamenii care au fost vaccinati impotriva gripei erau an de an cu 19 procente mai putin predispusi la a se alege cu boli de inima fata de restul.

Citeste o carte buna

Cercetatorii suedezi au descoperit ca barbatii care recita poezii sau doar le citesc pret de o jumatate de ora pe zi isi reduc nivelul de stres si astfel si riscul aparitiei bolilor de inima. Nu este necesar sa alegi o carte foarte grea, o lectura usoara te va calma indeajuns.

Consuma paine cu usturoi

In afara de faptul ca iti va scadea nivelul colesterolului si te va ajuta sa te feresti de infectii, usturoiul va preveni si bolile de inima si orice neajuns legat de sistemul cardio-vascular. Cercetatorii din India au descoperit ca animalele care consuma usturoi au parte de mai multi antioxidanti fata de restul.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#sanatate inima, #inima sanatoasa sfaturi, #inima sanatate trucuri, #obiceiuri sanatoase inima , #inima