Tratament-minune pentru bolile de inima?

Luni, 20 Februarie 2012, ora 19:56
6451 citiri
Tratament-minune pentru bolile de inima?
Foto: inquisitr.com

O noua tehnica folosita pentru a trata bolile de inima promite rezultate spectaculoase. Ea a trecut deja de primele teste si poate fi o solutie pentru pacientii care sufera un infarct miocardic.

Tehnica se numeste CADUCEUS, fiind o prescurtare de la CArdiosphere-Derived a Utologous stem CElls to reverse ventricUlar dySfunction, scrie inquisitr.com. Metoda este una ingenioasa si surprinzatoare.

De la inima pacientului care a suferit atacul de cord se ia o mica mostra de tesut. Ea este apoi tratata cu celule stem, acele celule fiind introduse ulterior in inima cu scopul de a repara muschiul cardiac afectat. In cadrul testelor au fost studiati 25 de pacienti care au avut astfel de probleme. Opt dintre ei au constituit un grup special, numit grup de control. Ceilalti 17 au fost supusi acestei interventii cu celule stem.

Mica parte de muschi cardiac prelevat de la cei 17 a ajutat la producerea unor celule stem speciale, care au fost introduse in inima. Rezultatul este promitator: afectarea muschiului cardiac s-a redus de la 24% la 12%. A existat si o singura reactie adversa grava. Pana acum se credea ca, daca muschiul inimii sufera un infarct, atunci el este pierdut definitiv, insa noua procedura promite sa il refaca.

Eveniment Quarterly Report

George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
Preşedintele AUR, George Simion, a continuat seria întâlnirilor la nivel internaţional în această săptămână la Bruxelles, anunţă, sâmbătă, reprezentanţii formaţiunii. ”Ne...
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri seară, 8 decembrie, despre alegerile din 2024. Edilul a declarat că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va...
#boli inima afectiuni tratament, #medicamente celule stem, #infarct miocardic caduceus , #inima