Ziare.com

Tratament-minune pentru bolile de inima?

Luni, 20 Februarie 2012, ora 19:56

   

Tratament-minune pentru bolile de inima?
O noua tehnica folosita pentru a trata bolile de inima promite rezultate spectaculoase. Ea a trecut deja de primele teste si poate fi o solutie pentru pacientii care sufera un infarct miocardic.

Tehnica se numeste CADUCEUS, fiind o prescurtare de la CArdiosphere-Derived a Utologous stem CElls to reverse ventricUlar dySfunction, scrie inquisitr.com. Metoda este una ingenioasa si surprinzatoare.

De la inima pacientului care a suferit atacul de cord se ia o mica mostra de tesut. Ea este apoi tratata cu celule stem, acele celule fiind introduse ulterior in inima cu scopul de a repara muschiul cardiac afectat. In cadrul testelor au fost studiati 25 de pacienti care au avut astfel de probleme. Opt dintre ei au constituit un grup special, numit grup de control. Ceilalti 17 au fost supusi acestei interventii cu celule stem.

Mica parte de muschi cardiac prelevat de la cei 17 a ajutat la producerea unor celule stem speciale, care au fost introduse in inima. Rezultatul este promitator: afectarea muschiului cardiac s-a redus de la 24% la 12%. A existat si o singura reactie adversa grava. Pana acum se credea ca, daca muschiul inimii sufera un infarct, atunci el este pierdut definitiv, insa noua procedura promite sa il refaca.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5883 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bravo

bravo lor dar asta se va concretiza peste mult timp. IN secolul in care traim cand mancam prost, nu facem miscare...orice ar inventa ei nu ne scapa de problemele cu inima. Eu anul trecut am ajuns cu fratele meu in urgenta la clinicco cu infarct. noroc cu doctorii de acolo ca altfel cred ca il pierdeam.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor