Ziare.com

Zgomotul avioanelor poate cauza boli de inima

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 00:37

   

Zgomotul avioanelor poate cauza boli de inima
Persoanele care sunt expuse constant zgomotului produs de avioane prezinta un risc mai mare de a avea probleme cu inima.

Expertii americani afirma ca oamenii expusi zgomotului produs de avioane, in special cei in etate, au un risc mai mare de a face astfel de boli, scrie Fox News.

Zgomotul produs de avioane poate afecta tensiunea arteriala si provoca stres sau probleme ale somnului. Toti acesti factori au o influenta negativa asupra sanatatii sistemului nostru cardiovascular, spune coautorul studiului, Jonathan Levy.

Este pentru prima data cand este cercetata intr-un studiu major relatia dintre expunerea la zgomotul avioanelor si spitalizarea pacientilor cu probleme cardiovasculare.

Un alt studiu facut la Imperial College, din Londra (Marea Britanie), a relevat faptul ca acest factor creste riscul de boli cardiovasculare si de inima. Expertii au avut ca subiecti ai cercetarii lor persoane care locuiesc langa aeroportul Heathrow, de langa Londra.

In studiul efectuat in SUA au fost incluse persoanele expuse unui zgomot de peste 45 de decibeli, acesta provenind de la un aeroport din apropiere. Cu cat zgomotul este mai mare, cu atat se inregistreaza si o crestere a problemelor de sanatate provocate de el.

Din numarul total de spitalizari inregistrate si monitorizate, 2,4% au fost cauzate de zgomotul produs de avioane, afirma expertii.

Rezultatele cercetarii facute de americani au aparut in publicatia de profil "British Medical Journal".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2674 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor