Afla ce plante trebuie sa eviti daca esti insarcinata

Joi, 13 August 2009, ora 08:37
17795 citiri
Afla ce plante trebuie sa eviti daca esti insarcinata
Foto: dailyhealthtips.org.uk

Unele plante folosite in medicina naturista pot dauna gravidelor, prin provocarea crampelor timpurii, a ametelilor, senzatiilor de voma suplimentare sau chiar pot interveni in dezvoltarea normala a fatului.

De multe ori, atunci cand nasterea intarzie peste termenul stabilit, medicii naturisti recomanda tratamentul cu anumite plante pentru declansarea rapida a contractiilor, informeaza herbalremediesworld.com.

Daca totusi vrei sa consumi plante care sunt folosite drept medicament in medicina naturista, le poti folosi pentru prepararea mancarii, dar in cantitati mici.

Poti consuma, dar numai cu acordul medicului, salvie, usturoi, secara cafea sau varza. Daca ai ameteli sau senzatii de voma, consulta imediat medicul specialist si intrerupe consumul.

De evitat

Aloe vera este un laxativ natural. Efectul sau puternic si imediat stimuleaza contractiile uterului si nu este recomandata gravidelor.

Angelica poate provoca sangerari si, implicit, pierderea sarcinii, deci evita sa consumi iarba celor sapte ingeri.

Usturoiul stimuleaza si el contractiile uterine, daca se consuma cu regularitate, iar ceaiul de podbal poate dauna dezvoltarii normale a fatului.

Barba tatei, sau iarba intaritoare, contine alcaloizi care ataca ficatul fatului, iar toxinele sale afeacteaza placenta.

Radacina bumbacului si granatul stimuleaza contractiile gravidelor, iar echinaceea are acelasi efect, dar mai rapid pentru ca este o planta foarte concentrata.

Ginsengul actioneaza asupra hormonilor feminini si nu este recomandat nici in timpul sarcinii, nici al alaptarii. Gentiana este considerata un antibiotic natural, intareste sistemul imunitar, dar in cazul gravidelor provoaca puternice contractii.

Lemnul dulce afecteaza dezvoltarea structurii hormonale a fatului, mai ales in primele luni de sarcina. Vascul este si el contraindicat gravidelor si mamelor care alapteaza.

Tot in primul trimestru de sarcina, medicii recomanda evitarea consmului de zmeura, pentru ca pot aparea contractii nedorite.

Valeriana este un sedativ natural si este mult prea concentrat pentru fat, deci planta va fi evitata de catre proaspetele mamici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#tratament natirist gravide, #tratament plante gravide, #dieta gravide , #insarcinata