Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ingrijorator: Una din 14 femei sufera de tulburari alimentare in timpul sarcinii

Marti, 19 Martie 2013, ora 20:51
2359 citiri
Ingrijorator: Una din 14 femei sufera de tulburari alimentare in timpul sarcinii
Foto: Daily Mail

Un studiu alarmant dezvaluie ca 7% dintre viitoarele mamici se confrunta cu tulburari alimentare, in timp ce un sfert dintre gravide sunt extrem de ingrijorate ca vor lua in greutate.

Aproximativ 25% dintre femeile insarcinate sunt foarte preocupate de silueta lor, iar una din 14 doamne sufera de tulburari alimentare in primele trei luni ale sarcinii, arata un studiu recent, potrivit Daily Mail.

Sondajul realizat de University College London (UCL), la care au participat peste 700 de viitoare mamici, a scos la iveala ca un sfert dintre acestea sunt extrem de ingrijorate de greutatea si de formele lor.

Femeile insarcinate vor fi investigate obligatoriu pentru depistarea virusului HIV

Mai grav este faptul ca doua procente dintre cele chestionate au recunoscut ca se chinuie sa vomite ce manaca, fac exercitii fizice excesiv si iau laxative, pentru a evita ingrasarea in timpul sarcinii, iar 7% au, de asemenea, tulburari alimentare, insa nu sunt atat de radicale.

In plus, studiul finantat de Institutul National de Cercetare in Sanatate din Marea Britanie a indicat faptul ca una din 12 femei insarcinate mananca excesiv cel putin de doua ori pe saptamana.

Doctorul Nadia Micali de la UCL, care a condus studiul, a afirmat ca cercetarea indica dovezi clare ca tulburarile alimentare din timpul sarcinii afecteaza atat mama, cat si bebelusul.

"O constientizare mai mare a ceea ce inseamna tulburarile alimentare si simptomele lor in randul viitoarelor mamici le-ar ajuta pe acestea sa idendifice si sa gestioneze mai bine astfel de probleme", a mentionat Micali.

Ierburi neindicate femeilor insarcinate

In plus, cercetatorii au avertizat ca foarte multe dintre femeile care se confrunta cu aceste afectiuni sunt lasate netratate in prezent. Acest lucru se intampla si din cauza faptului ca multe gravide nici nu cer ajutorul medicilor, de frica sa nu fie criticate.

Datele studiului vin in contextul in care aproximativ 1,4 milioane de femei din Regatul Unit sufera de tulburari alimentare. Asta inseamna circa 4% din totalul populatiei feminine.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sarcina tulburari alimentare, #gravida tulburari alimentare, #greutate sarcina, #silueta sarcina , #insarcinata