Vrei un copil? Nu strica sa slabesti cateva kilograme

Marti, 30 Iunie 2009, ora 10:44
2078 citiri
Vrei un copil? Nu strica sa slabesti cateva kilograme
Foto: Babble

Te-ai hotarat sa intemeiezi o familie si abia astepti sa tii un mic miracol in brate. Inainte de asta insa, ai mult de lucru. In primul rand, problemele de fertilitate dau mari batai de cap femeilor obeze.

Ca sa ramai insarcinata, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa dai jos cateva kilograme.

Cercetatorii britanici de la Universitatea Sheffield au aratat ca, atunci cand pierzi 5% din masa totala a corpului, circulatia sangelui in regiunea pantecelui creste cu 19%. Asta, in conditiile in care circulatia sangelui are un rol important in procesul de ovulatie si in cel de implantare a embrionului in uter, relateaza BBC.

In cadrul studiului, 40 de femei obeze care erau infertile au fost puse sa slabeasca. Se pare ca, dupa ce au pierdut 5% din masa corporala, femeile au avut cu 30% pana la 40% sanse sa fie din nou fertile. Se pare ca o mai buna circulatie a sangelui este "impulsul" care permite functionarea ovarelor, arata cercetatorii.

Profesorul Bill Ledger, de la Universitatea Sheffield, spune ca o pierdere in greutate de 5 pana la 10 la suta este "o tinta modesta".

"Mesajul este ca nu trebuie sa slabesti drastic, sa pierzi jumatate din greutatea corpului", spune el, adaugand ca e posibil ca astfel si femeile grasute vor fi motivate sa slabeasca.

Alti medici arata insa ca infertilitatea este doar una din problemele cu care se confrunta femeile obeze: chiar daca raman insarcinate, aceste femei au risc mare de a face complicatii si sansele sa duca sarcina la termen raman in continuare scazute, arata Daghni Rajasingam, purtator de cuvant pentru Colegiul Regal de Obstetricieni si Ginecologi din Marea Britanie.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#copil slabesti, #insarcinata slabesti, #fetilitate , #insarcinata