Cand sa eviti usturoiul

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 15:41
19638 citiri
Cand sa eviti usturoiul
Foto: bobschwabach.com

Usturoiul este un aliment-minune si este cultivat in intreaga lume, insa are si cateva efecte secundare ce il fac mai putin placut. Acesta poate cauza, pe langa respiratia urat mirositoare, si indigestie, arsuri la stomac, varsaturi, diaree si greata.

Exista posibilitatea ca ustroiul sa interactioneze cu anumite medicamente anticoagulante, asa ca ai grija si intreaba-ti medicul daca este in regula sa le combini. Anunta-l daca intentionezi sa consumi suplimente pe baza de plante. Diabeticii care iau insulina ar trebui, de asemenea, sa aiba grija.

Consumul mare de suplimente pe baza de usturoi este legat de riscul unor sangerari, mai ales in timpul sarcinii, dupa nastere sau dupa interventii chirurgicale. Mamele care alapteaza nu trebuie sa il consume, potrivit Digherbs.

Motive pentru care nu ar trebui sa fugi de usturoi

Acesta poate afecta si ficatul, atunci cand este consumat in cantitati mari.

In niciun caz nu pune o bucata de usturoi pe o zona cu acnee pentru ca te vei alege cu o arsura. Acesta nu trebuie folosit extern, poate doar daca vrei sa scapi de vampiri.

Cele de mai sus sunt partile rele, insa mica planta urat mirositoare are si partile sale bune, deloc putine. Usturoiul este antibacterian, antifungic si antiparazitar. Poate ajuta in reducerea colesterolului, curata sangele, previne si combate raceala, regla nivelul de zahar din sange si preveni unele complicatii ale diabetului zaharat.

In plus, usturoiul lupta cu cancerului, creste nivelul testosteronului si tine tantarii departe de tine.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#usturoi contraindicatii, #usturoi efecte secundare, #usturoi efecte negative, #usturoi sanatate , #legume