Cate calorii si ce nutrienti are spanacul

Sambata, 19 Mai 2012, ora 11:17
24127 citiri
Cate calorii si ce nutrienti are spanacul

Te-ai intrebat cate calorii si ce nutrienti are spanacul? Iti spunem noi! Plin de minerale si vitamine, spanacul este o leguma accesibila care se gaseste practic in tot timpul anului, fie proaspat, din aprilie pana tarziu in octombrie, fie congelat in perioada rece a anului.

Originar din Persia (Iran), spanacul a ajuns in Europa, adus de chinezi care l-au utilizat intens fiind primii care au inteles cat de valoroase sunt calitatile lui nutritive.

Perfect in dietele vegetariene, in cele care urmaresc scaderea in greutate, in dietele de detoxifiere si nelipsit dintr-o alimentatie sanatoasa, spanacul poate fi consumat crud sau preparat, sub forma de piureuri, salate, mancaruri calde sau reci, scrie whfoods.org.

Iata cate calorii si ce nutrienti contine spanacul:

In 100 de grame de spanac crud sunt doar 25 de calorii. Spanacul este una dintre principalele surse de vitamina K, 100 de grame de spanac asigurand 500% din doza zilnica recomandata. In 100 de grame de spanac se mai gaseste dublul cantitatii de vitamina A necesara zilnic, 15% din necesarul de fier, calciu (in 100 de grame de afla 14% din necesarul zilnic), si vitamina C (13%, din doza zilnica).

Spanacul mai contine cantitati importante de vitamina B2, B6, 100 de grame de frunze de spanac aducand circa 12% din necesarul zilnic. La aceasta se adauga si 11% din necesarul zilnic de vitamina E (tot in 100 de grame de spanac), precum si 7% din cantitatea de fosfor si zinc necesara organismului.

Spanacul mai contine omega3, triptofan si selenium, precum si trei grame de proteine.

Spanacul este recunoascut ca un tonic general, intervine in diminuarea depozitelor grase de pe abdomen, fese si coapse. Antioxidantii pe care spanacul ii contine sunt o cale ideala prin care sunt prevenite afectiuni grave. Spanacul combate afectiunile inflamatorii, previne suferintele oculare si contribuie la cresterea rezistentei generale a organismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#cate calorii are spanacul, #beneficii spanac, #vitamine spanac , #legume