De ce sa te indragostesti de sfecla rosie

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 22:12
11975 citiri
De ce sa te indragostesti de sfecla rosie

Murata, fiarta, prajita chiar, sfeca rosie poate fi gatita intr-o sumedenie de feluri. Si in aproape orice mod ai pregati-o, e plina de vitamine si minerale, avand proprietati la care nici nu te-ai fi gandit.

Astfel, conform Care2, banala sfecla rosie are capacitatea de a scadea presiunea arteriala, fapt demonstrat de un studiu realizat la Universitatea Regina Maria din Londra. O cercetare efectuata aici a aratat ca un pahar de suc de sfecla rosie pe zi este mai eficient in scaderea tensiunii arteriale decat medicamentele.

Desi nu ar trebui sa uiti de medicamente, poate ar trebui sa consumi o ceasca de astfel de suc sau sa-ti suplimentezi dieta cu aceasta leguma folositoare si in caz de angina si boli de inima.

Tot sfecla rosie este si anti-inflamatoare. Pentru a beneficia de calitatile ei, trebuie stors sucul din aceasta cat inca e cruda, pentru a nu se pierde un ingredient numit betaina, ce protejeaza atat de boli, cat si de procesul de imbatranire.

Aeeasi leguma mareste si rezistenta fizica, fapt demonstrat de un studiu realizat la Universitatea Exeter. Oamenii de stiinta care au derulat cercetarea au ajuns la concluzia ca alimentele care contin in mod natural nitrati, cum este si sfecla, maresc anduranta in timpul antrenamentelor. S-a aratat ca sfecla rosie imbunatateste rezistenta cu 16%. Se crede ca nitratii dilata vasele de sange si permit unei cantitati mai mari de oxigen sa ajunga la inima.

Tot sfecla rosie are si efecte anti-cancer. Un fitonutrient, proantocianidina, cea care da culoarea specifica legumei, este si un compus anti-cancer puternic.

Capacitatea sa de a imbunatati imunitatea nu poate fi pusa la indoiala, sfecla rosie fiind bogata in Vitamina C, si nici aceea de a preintampina defectele din nastere, aceasta din urma calitate fiind data de complexul de vitamine B continut, printre care si folati.

Nu in cele din urma, sfecla rosie este bogata in minerale esentiale, cum ar fi manganul si potasiul. Manganul este necesar oaselor, ficatului, rinichilor si pancreasului, in timp ce potasiul tine nervii sanatosi si mentine in stare optima muschii.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#sfecla rosie sanatate, #sfecla rosie tensiune, #scadere tensiune arteriala natural, #sfecla rosie cancer, #sfecla rosie rezistenta, #sfecla rosie imunitate , #legume