Intra pe piata tomata purpurie anti-cancer

Marti, 28 Mai 2013, ora 11:20
3276 citiri
Intra pe piata tomata purpurie anti-cancer

Un gen de tomata modificata genetic, mai gustoasa decat varietatile existente, insa de culoare purpurie, urmeaza sa fie lansat pe piata.

Conform The Telegraph, varietatea de rosie e mai intunecata datorita antocianinei, un pigment natural, prezentand avantajul ca poate fi culeasa mai tarziu decat alte soiuri, rezistand si mai mult decat acestea pe raftul supermarketurilor, dublu, respectiv o luna.

La acest soi s-a ajuns dupa indelungi cercetari, fiind o varietate de tomata despre care s-a aratat in experimentele pe cobai ca are capacitatea de a lupta cu cancerul, gratie nivelului mare de antioxidanti. In testele de laborator, viata rozatoarelor bolnave a fost prelungita cu 30%.

Mergand pe acelasi principiu, s-ar putea obtine si capsune sau zmeura cu un nivel superior de antioxidanti.

In cazul acestei specii de tomate au fost activate doua gene, care au dus la producerea de antocianina in cantitate mai mare.

Un alt avantaj al acestei varietati de tomate este acela ca e mai putin sensibil la un tip de ciuperca ce ataca de obicei rosiile, se mentioneaza intr-un raport publicat recent de Current Biology.

Deja planta a fost cultivata, urmand ca efectele acesteia sa fie studiate pe pacientii de la Spitalul Universitar Norwich si de la o clinica din Norfolk, in cadrul unui studiu clinic cu o durata de 12 luni. Se va avea in vedere mai ales capacitatea tomatelor de a preveni bolile coronariene.

Daca se va dovedi ca sucul obtinut din astfel de rosii e de o calitate superioara, cu efecte benefice asupra sanatatii, va fi comercializat in decurs de trei ani pe piata americana si ulterior in Europa.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....