Legume puternic detoxifiante

Duminica, 26 August 2012, ora 08:37
19740 citiri
Legume puternic detoxifiante

Oricat ne-am feri, oricat am fi de grijulii cu noi insine si cei dragi noua, trebuie sa stim ca toxinele sunt peste tot: acasa, la serviciu, pe strada, in mancare si bauturile pe care le consumam si, vrem, nu vrem, ne invadeaza organismul in fiecare zi.

De aceea este nevoie ca, din cand in cand, sa facem cate o cura de detoxifiere cu ceaiuri sau alimente cu proprietati detoxifiante.

Detoxifierea, curatarea organismului de toxinele care se depun pe toate organele, din diferite motive, este un proces de durata, tine de fapt, toata viata, si presupune multa rabdare, dar mai ales disciplina, vointa si informatii pentru a sti ce sa faci, cum sa procedezi, la ce sa renunti si ce trebuie sa adopti, daca-ti convine sau nu.

Cel mai puternic detoxifiant, ieftin si la indemana tuturor, care curata interiorul organismului uman, este apa. Nu numai ca potoleste setea, dar are si rol de detergent de aceea, nu intamplator, nutritionistii recomanda consumul a doi litri de apa pe parcursul a 24 de ore.

Usturoiul, recunoscut ca cel mai puternic antibiotic natural, este un detoxifiant de exceptie de care de regula, fuge lumea pentru ca miroase neplacut si puternic. Consumat zilnic insa, drept condiment sau cate un catel taiat in bucati si baut cu apa, usturoiul stimuleaza ficatul sa produca enzime care sa curate organismul de toxine.

Ceapa, alba sau rosie, dar neaparat cruda, ocolita ca si usturoiul tot din cauza mirosului intepator, se recomanda mai ales, fumatorilor, deoarece are darul de a micsora simtitor riscul de cancer pulmonar. De mirosul de ceapa si usturoi se scapa usor strivind intre dinti o boaba de cafea sau frunze de patrunjel.

Castravetii contin 95% apa, o apa speciala, pentru ca e plina de vitamine si saruri minerale. Consumati regulat, macar in perioada cand in piete se gasesc cei de gradina, castravetii spala rinichii de sarurile depuse prevenind in acest fel, formarea calculilor. Consumul a macar o jumatate de kg de castraveti pe zi mentine sanatatea si stimuleaza activitatea rinichiului, stimuland eliminarea apei din corp.

Patrunjelul verde, consumat constant, curata organismul de toxine, de efectele nocive ale viciilor, precum alcoolul si fumatul, si de nisipul de la rinichi. Cine doreste sa-si curate rinichii repede si ieftin si implicit, intregul organism, si are incredere in patrunjel si in fortele lui tamaduitoare, sa procedeze ca mai jos.

Se ia un manunchi mai mare de patrunjel verde, se spala bine, se usuca intr-un prosop de bucatarie, se taie ca pentru ciorba si se pune la fiert in doi litri de apa plata sau de izvor. Amestecul se fierbe 10 minute dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Se lasa la racit, se filtreaza si se pastreaza in frigider, intr-o sticla curata.

Zilnic se bea cate un pahar din acest ceai si se va vedea cum sarea si toate toxinele acumulate se elimina prin urina, patrunjelul fiind recunoscut ca cel mai bun tratament pentru rinichi.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#ceapa rosie detoxifiant puternic, #cura detoxifiere, #alimente detoxifiere , #legume