Morcovul purifica sangele si regleaza presiunea arteriala

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 14:56
20573 citiri
Morcovul purifica sangele si regleaza presiunea arteriala

Leguma preferata a femeilor de pretutindeni aflate la dieta este, fara indoiala, morcovul. Data viitoare cand vei rontai un morcov gandeste-te insa ca nu iti va potoli (vag) doar foamea, ci ca va face minuni pentru sangele tau, purificandu-l, si tinandu-ti presiunea acestuia in frau. Potasiul continut va face ca si tensiunea sa scada.

Morcovul are un continut mare de beta-caroten, care este convertit in Vitamina A de ficat, contribuind astfel la o vedere mai buna, la mentinerea mucusului membranelor, prevenirea imbatranirii, cancer si chiar boli cronice, conform Suite101.com.

Cu multi ani in urma, femeile din Germania consumau morcovi fiind convinse ca acesta le mentine tinere si le ajuta sa se fereasca de petele de batranete.

E adevarat insa ca morcovul, cu antioxidantii sai puternici, anuleaza efectele nocive ale expunerii la soare. Sucul de morcovi are capacitatea de a reda frumusetea unei epiderme devenite uscata si dura.

Morcovul contine si Vitamina B3, C si E, fiind insa bogat si in minerale precum potasiu, calciu, fier, sodiu si chiar urme de iod. In plus, contine fibre solubile si pectina. Pentru ca este bogat in elemente alcaline, are capacitatea de a purifica si revitaliza sangele.

Potasiul echilibreaza nivelul de sodiu din organism, asociat cu hipertensiunea, si tine presiunea sangelui sub control. Tot sucul de morcovi ajuta la o mai buna absorbtie a calciului.

Continutul de fibre solubile reduce colesterolul rau, crescand valoarea celui bun, prevenind si formarea cheagurilor de sange si a bolilor de inima, mai ales in cazul diabeticilor.

Remediu pentru colite, ulcer si constipatie

Morcovii ajuta digestia, crescand continutul de saliva, prevenind ulcerul gastric si alte afectiuni digestive (mai ales sub forma de suc). Sub aceasta forma este un remediu pentru colita, ulcer peptic, colici intestinali si dispepsie, fiind eficient si in caz de constipatie, mai ales in combinatie cu zeama de lamaie si cea de spanac.

Supa de morcovi este un remediu eficient pentru diaree, mai ales daca este cauzata de deshidratare. Reface rezervele de fluide si pe cele de calciu, sodiu, potasiu si magneziu. Pectina este antibacteriana si antiinflamatoare.

Morcovii cruzi au fost folositi dintotdeauna ca si remediu pentru veirmii intestinali, in cazul copiilor, iar de catre femei ca si stimulent pentru fertilitate.

Buni si cruzi, si gatiti

Paradoxal este faptul ca morcovii devin si mai buni cand sunt gatiti. In cazul unui morcov crud, doar 25% din beta-caroten este convertit in Vitamina A. Prin gatire, mai mult beta-caroten este absorbit de organism. De mentionat e faptul ca ar trebui fierti intregi si abia apoi taiati, pentru ca altfel se pierde 25% dintr-un compus anti cancer.

Pentru ca cele mai multe substante nutritive se gasesc in si imediat sub coaja, se recomanda indepartarea unui strat cat mai subtire inainte de a fi gatiti.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#morcov sanatate, #morcovi colesterol, #morcovi tensiune, #morcovi presiune arteriala, #morcovi purificare sange , #legume