Motive pentru care nu ar trebui sa fugi de usturoi

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 09:10
10004 citiri
Motive pentru care nu ar trebui sa fugi de usturoi

Usturoiul este poate una dintre cele mai naturale metode de a avea grija de sanatate. Imbunatateste valorile colesterolului, reduce presiunea arteriala, are o actiune benefica asupra infectiilor, asupra racelilor, astmului si nu numai.

In mod universal, usturoiul este vazut ca un aliment-minune. De secole este folosit in medicina traditionala peste tot in lume. Cercetarile au confirmat multe dintre proprietatile acceptate ale usturoiului. In plus, poate fi consumat in orice cantitate.

Conform Suite101.com, usturoiul poate preveni multe probleme de sanatate, el intarind sistemul imunitar, fiind benefic inimii si actionand ca un antibiotic natural. Tot usturoiul subtiaza sangele, reducand riscul formarii cheagurilor. Consumul sau regulat tine arterele in cea mai buna stare.

Mai multe cercetari au aratat ca usturoiul previne chiar si cancerul. Cel mai recent studiu, publicat in American Journal of Nutrition, a aratat ca persoanele care consuma usturoi, crud sau gatit, in mod frecvent, au un risc injumatatit de a suferi de cancer la stomac sau colorectal decat cei care nu au acest obicei.

Tot usturoiul te ajuta sa-ti pastrezi o greutate sanatoasa, dupa cum au demonstrat mai multe studii pe animale. In plus, este eficient in tratarea unor infectii localizate la nivelul urechilor, gurii sau gatului. Lupta, de asemenea, cu listeria, salmonella, E.coli si diversi stafilococi.

Usturoiul este eficient si in tratarea acneii, actionand din interior. Tot el coboara si nivelul zaharului din sange, iar pe diabetici ii ajuta sa secrete insulina. Este ideal in caz de astm sau bronsita, gratie proprietatilor sale de antibiotic natural. Este si un expectorant natural.

In caz de durere de dinti, ajuta, daca plasezi pe locul dureros un catel tocat marunt, el actionand ca un analgezic.

Are avantajul de a putea fi consumat si de femeile insarcinate sau de cele care alapteaza. Singura contraindicatie este pentru cei care iau anticoagulante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#usturoi proprietati, #usturoi sanatate, #usturoi antibiotic, #usturoi insarcinata, #usturoi alaptare, #usturoi cancer , #legume