Relatia dintre fructe, legume si corpul uman

Duminica, 21 Februarie 2010, ora 18:07
19959 citiri
Relatia dintre fructe, legume si corpul uman
Foto: Buzzle

Fructele si legumele sunt cunoscute pentru beneficiile asupra corpului uman, insa nu multi dintre noi stiu ca exista o legatura si intre forma acestora si forma diferitelor organe umane.

Rondelele de morcovii seamana cu un ochi, feliile de rosie cu inima, telina cu oasele, insa aceste legume aduc si beneficii organelor asemanatoare. Afla in continuare ce legatura exista intre fructe, legume si corpul uman.

Rondelele de morcovi seamana cu ochiul uman, arata The Best Healthy Foods. In plus, numeroase studii au demonstrat ca morcovul creste fluxul de sange si imbunatateste functiile ochilor. Daca vrei sa ai o vedere mai buna, nu ezita sa consumi morcovi zilnic.

Rosia este impartita in patru camere si este de culoare rosie. Inima umana este impartita tot in patru camere si este tot rosie. Tomatele contin licopina, un carotenoid care protejeaza organismul impotriva daunelor radicalilor liberi, fiind in stransa legatura cu imbunatatirea functiei autoimune.

Un ciorchine de strugure seamna perfect cu forma inimii umane. De asemenea, boabele de struguri sunt extrem de bune pentru sanatatea inimii si pentru sange. Strugurii reprezinta o sursa extrem de importanta de vitamina A, vitamina B, vitamina B6 si acid folic. Semintele de struguri au proprietati antivirale, anticancerigene si asigura o buna circulatie a sangelui.

Nucile si creierul uman seamana foarte mult. Sunt impartite in emisfere, iar consumul nucilor ajuta foarte mult functiile creierului. Persoanele care mananca de doua sau mai multe ori pe saptamana 30 de grame de nuci vor trai mai mult si vor avea o memorie mai buna.

Fasolea rosie este foarte gustoasa si sanatoasa si seamana izbitor de bine cu un rinichi. Oamenii de stiinta au demonstrat de-a lungul anilor ca fasolea este foarte buna pentru sanatatea ochilor si a functiei renale. Totodata, specialistii au demonstrat ca o dieta de cateva luni cu fasole reduce cu 22% riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

Telina este o leguma ce are forma oaselor. In plus, oasele contin 23% sodiu, iar telina contine tot 23% sodiu. Daca nu asimilezi destul sodiu din alimente, organismul il va lua din oase si din acest motiv acestea devin mai slabe. 220 de mililitri de suc de telina zilnic, consumat timp de o luna, reprezinta un real ajutor in prevenirea hipertensiunii arteriale.

Avocado si perele sunt extrem de bune pentru femeile insarcinate si seamna cu organele sexuale feminine. Un avocado are nevoie de 9 luni ca sa creasca pana la momentul in care poate sa fie consumat.

Maslinele au forma celulelor umane si contribuie foarte mult la sanatate. Maslinele sunt un bun energizant, normalizeaza valoarea colesterolului si sunt perfecte pentru persoanele in varsta, predispuse infarctului si bolilor cardiovasculare.

Cartoful, asemanator cu pancreasul omului, este recomandat persoanelor ce au diabet, pentru ca are un indice caloric scazut. Cartofii reprezinta o sursa importanta de vitamina C, care il face foarte important pentru sistemul imunitar, inima si piele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#forma fructe organe umane, #beneficii fructe organism uman , #legume