Sparanghelul, un secret al longevitatii

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 08:44
3168 citiri
Sparanghelul, un secret al longevitatii
Foto: stylehop.com

Sparanghelul poate fi introdus in alimentatia zilnica ca element al dietei tale de detoxifiere. Potrivit specialistilor americani, daca se consuma cu regularitate, sparanghelul poate fi considerat unul dintre secretele tineretii.

Este considerat de catre specialistii in bucatarie o delicatesa, iar partea comestibila este reprezentata de lastarii fragezi, care pot fi consumati verzi. Poate fi plantat in orice sezon, chiar si in apartament, informeaza hubpages.com.

Poti cere nutritionistului tau sa iti recomande o cura de detoxifiere pe baza de sparanghel, fiind o planta care face minuni pentru digestia ta. Mai mult, favorizeaza producerea de celule sanatoase, fiind principala calitate a acestei diete. Are si importante beneficii afrodisiace si poate proteja organismul impotriva riscului aparitiei cancerului si a bolilor cardiovasculare.

Pentru femeile insarcinate, sparanghelul este ideal pentru evitarea malformatiilor fatului. Poate fi consumat si sub forma de supliment natural, dar cel mai benefic este in forma sa naturala.

Contine mult potasiu (important pentru reducerea grasimilor) si fibre. Nu contine colesterol sau grasimi si, potrivit specialistilor americani, sparanghelul este cea mai importanta planta pentru o cura de detoxifiere.

Vitamina A continuta si aminoacizii care protejeaza celulele sanatoase sunt foarte importante pentru reducerea actiunii radicalilor liberi din organism. Contine si o cantitate considerabila de vitamina B, tocmai de aceea are importante proprietati anti-cancer.

Mai mult, aceasta vitamina reduce inflamatiile si, impreuna cu vitamina K, sunt ideale in prevenirea si tratarea osteoporozei. Ajuta structura osoasa sa se refaca, iar in cazul copiilor favorizeaza un sistem osos intarit si sanatos.

Numeroasele studii ale specialistilor americani au aratat ca o dieta pe baza de sparanghel te protejeaza inclusiv impotriva infectiilor si a pietrelor la rinichi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#sparanghel dieta gravide, #sparanghel viata sanatoasa, #sparanghel previne cancerul , #legume