Sucul care-ti taie raul de altitudine

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 12:45
3961 citiri
Sucul care-ti taie raul de altitudine
Foto: Pexels/stock.tookapic.com

Sa urci un munte, daca esti nascut si crescut la ses, se poate dovedi o misiune dificila, nu doar din cauza efortului urcusului, ci si pentru ca altitudinea vine cu un efect puternic asupra organismului uman. Exista insa un suc din care ti-ai putea face aliat.

Aerul cu mai putin oxigen duce la raul de altitudine, stare caracterizata prin oboseala, probleme de respiratie si chiar greata. In timp, te-ai putea obisnui cu conditiile specifice de la mare altitudine, insa dureaza zile, saptamani, chiar luni. Daca vrei sa mergi in drumetie pe munte si sa nu ai probleme, sfatul oamenilor de stiinta este sa iei cu tine niste suc de sfecla. Un studiu recent a aratat ca acesta aduce multe beneficii intr-un mediu in care concentratia de oxigen este joasa, informeaza Medical Daily.

Potrivit dr. Svein Erik Gaustad, profesor la Universitatea Norvegiana de Stiinte si Tehnologie, autorul studiului, acest suc ajuta organismul sa duca mai mult oxigen catre muschii deja obositi, acesta nefiind singurul beneficiu adus.

Licoarea a fost testata in cadrul unui studiu ce a avut drept subiecti 39 de persoane care escaladau munti in Nepal, in cursul unei expeditii de 39 de zile. Pentru functionarea optima a vaselor de sange, in organism este nevoie in mod normal de oxid de azot. La altitudini mari, acesta nu se mai produce, pentru ca e nevoie de mult oxigen. Acesta e momentul in care sucul de sfecla intra in joc, furnizand organismului ce are nevoie pentru a obtine oxidul de azot si a avea o circulatie a sangelui corespunzatoare.

Hipertensiv? Trateaza-te cu suc de sfecla rosie!

Desi e primul studiu ce a pus in ecuatie sucul de sfecla si raul de altitudine, nu e primul care arata beneficiile aduse de acesta organismului. Sucul de sfecla are si proprietatea de a reduce presiunea arteriala, de a lupta cu inflamatiile, de a furniza vitamina C, potasiu, magneziu si vitamina B si de a oferi energie, avand si un efect de relaxare asupra vaselor de sange. Toate aceste proprietati au fost demonstrate in studii stiintifice.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#suc sfecla rau altitudine, #suc sfecla beneficii, #suc sfecla sanatate, #sfecla rosie proprietati , #legume