Sucul de rosii te scapa de toxinele acumulate peste iarna - vezi la ce mai e bun

Luni, 18 Februarie 2013, ora 13:32
18592 citiri
Sucul de rosii te scapa de toxinele acumulate peste iarna - vezi la ce mai e bun

Daca ai gradina ta, cu siguranta toamna trecuta ai facut si suc de rosii, pe care toata iarna l-ai folosit la gatit. Chiar si asa, constati ca ti-au mai ramas cateva borcane pline, suficiente cat sa faci acum, la cumpana dintre anotimpuri, o cura de detoxificare, inainte de a aparea pe piata salata verde, ceapa si ridichile de luna, adevarate delicii ale inceputului de primavara.

Sucul de rosii pastreaza compozitia bogata a tomatelor din care a fost preparat. Astfel, contine numeroase substante nutritive, printre care vitamica C, minerale, fibre, licopen.

Licopenul care, de regula, se gaseste in fructele si legumele de culoare rosie, este o substanta din categoria carotenoizilor, cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante. Licopenul previne si chiar trateaza multe afectiuni ale organismului, cum ar fi cancerul, deteriorarea vederii odata cu inaintarea in varsta, cataracta, bolile cardiovasculare.

Unul - doua pahare de suc de rosii pe zi sunt suficiente ca sa-ti asigure necesarul de vitamina A si C si sa-ti intareasca sistemul imunitar, astfel incat sa fii ferit de infectiile de sezon. Si nu numai atat.

Pectina din sucul de rosii actioneaza precum o perie pe interiorul unei sticle, impotriva toxinelor acumulate in zona intestinala. Cateva zile de consum de suc de rosii iti pot curata organismul, pregatindu-l cu bine pentru sezonul care urmeaza.

Eficient impotriva anemiei

Sucul de rosii te poate scapa de anemie datorita sarurilor minerale din compozitia sa. Fierul si calciul intaresc organismul si-l fac sa renasca odata cu primavara. De asemenea s-a constatat ca, indiferent de anotimp, sucul de rosii este datator de viata si sanatate pentru convalescenti.

Fibrele din sucul de rosii regleaza nivelul colesterolului din sange. Datorita continutului bogat si variat de minerale si vitamine, sucul de rosii regenereaza organismul si il racoreste, avand, de asemenea, si rol revitalizant, antiinfectios, detoxifiant. In plus, ajuta digestia, pentru ca este un bun echilibrant celular.

Alunga betia

Observatiile si analizele de laborator facute de cercetatori au concluzionat ceva ce pe la noi se stia de mult, respectiv ca sucul de rosii poate trezi pe cineva din betie, reducand la o treime cantitatea de alcool din sange.

Vitaminele si mineralele din sucul de rosii, precum sodiul, manganul, cuprul, zincul si cromul lupta cu infectiile, ofera energie si te ajuta sa ai o piele frumoasa si sanaoasa.

Specialistii recomanda consumul de suc de rosii ca adjuvant in diverse afectiuni, precum cele hepatice, reumatice, cardiace, renale, intoxicatii cronice, epidemii, diabet zaharat, hipertensiune arteriala.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rosii licopen cancer, #sucuri legume sanatate, #suc rosii proprietati, #suc rosii toxine, #cura suc rosii casa, #suc rosii betie, #suc rosii colesterol, #suc rosii anemie , #legume
Comentarii
Poza Ambigua
Ambigua
rank 5
E buna si pasta de rosii pe paine.