Trei legume medicament

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 12:15
7531 citiri
Trei legume medicament

Desi legumele sunt sanatoase, fiecare cu aportul sau la starea de sanatate, exista unele care fac mai mult de atat - te ajuta sa te vindeci. Unele scad colesterolul, dar lupta si cu cancerul, pazind totodata de boli de inima.

Caring.com, citat de MSN, a alcatuit o lista a alimentelor care vindeca mai multe afectiuni.

Fasole

Fasolea este un aliment miraculos, ea coborand nivelul colesterolului, regland nivelul zaharului din sange si productia de insulina, pastrand sanatatea sistemului digestiv si luptand cu cancerul.

Daca atunci cand auzi despre fibra, proteina si antioxidanti te gandesti imediat la cereale integrale, carne si fructe, mai gandeste-te; fasolea e un aliment 3 in 1 din acest punct de vedere.

Fitochimicalele continute de fasole previn imbolnavirea de cancer a celulelor si reproducerea celor bolnave, incetinind si evolutia tumorilor.

Cercetatorii de la Harvard au aratat ca fasolea, consumata de doua ori pe saptamana, scade cu 24% predispozitia catre cancer mamar, iar mai multe cercetari stiintifice au demonstrat ca tot ea micsoreaza riscul de boli de inima, diabet de tip 2, presiune arteriala mare si cancer de colon.

Fasolea iti furnizeaza o cantitate mare de antioxidanti, care previn oxidarea celulelor. Pe langa fibra si proteine, fasolea contine si fier, dar si acid triptofan (care ajuta la reglarea apetitului, previne insomniile si imbunatateste starea de spirit.

Bogata in folati, fasolea este un aliment excelent pentru inima, si in functie de sortimentul de fasole ales vei avea parte si de potasiu, magneziu, Vitamina B1, B2 si K.

In medicina chineza, anumite tipuri de fasole sunt folosite in tratarea alcoolismului, a intoxicatiilor alimentare, edemelor (mai ales la nivelul picioarelor), hipertensiunii, diareei, laringitei, pietrelor la rinichi, reumatismului si multor altor afectiuni.

Specialistii recomanda doua portii de fasole pe saptamana.

Spanac

Spanacul, care abunda in Vitamina K, calciu, Vitamina A, C, folati, magneziu si fier, si previne degradarea vederii, ajuta la o mai buna functionare a creierului, previne cancerul de colon, prostata si mamar, micsorand riscul de boli de inima, accidente vasculare si dementa.

Tot spanacul scade si tensiunea arteriala, avand proprietati antiinflamatorii, fiind excelent pentru oase, dupa cum au aratat mai multe studii.

Carotenoidele continute de spanac nu numai ca extermina celulele canceroase, dar previn si multiplicarea acestora. Folatii iti pastreaza sanatatea vasculara, reducand riscul de cancer colorectal, ovarian si mamar.

Vitamina C si betacarotenul din spanac protejeaza de cancerul de colon, luptand cu inflamatiile si pastrand sanatos creierul varstnicilor.

Cat despre Vitamina K continuta - o cescuta iti furnizeaza 1,111% din cantitatea zilnica recomandata - aceasta iti pastreaza oasele sanatoase, ajutand calciul sa adere la oase. Spanacul este bogat in luteina, care previne degenerarea maculara, micsorand riscul de atacuri de cord.

Ceapa

Pentru mirosul pe care il lasa in urma, ceapa nu se prea bucura de o reputatie pe masura proprietatilor ei. Totusi, nu trebuie uitat ca ceapa abunda in enzime care lupta cu cancerul, mai ales cu cel de prostata, esofag si stomac, reducand si riscul mortalitatii din cauza bolilor coronariene.

Tot ceapa micsoreaza presiunea arteriala si coboara nivelul colesterolului, pastrand oasele sanatoase, deoarece previne pierderea calciului si a altor minerale necesare oaselor.

Ceapa este bogata si in antioxidanti care reduc inflamatiile aparatului respirator si ajuta la ameliorarea simptomelor alergiilor. In mod surprinzator, ceapa contine si indeajuns de multa Vitamina C, prevenind astfel racelile si gripa.

Aceeasi leguma lupta cu durerea fizica asociata cu artrita, iar sulfura continuta are proprietati antibiotice si antivirale, fiind astfel recomandata persoanelor care au o dieta ce abunda in proteine, grasimi, zahar. Ceapa curata arterele, anihiland bacteriile si agentii cauzatori de boli, foarte probabile in cazul unei diete dezechilibrate.

Ideal ar fi sa mananci zilnic o ceapa. De retinut e faptul ca atunci cand frigi carne pe gratar, ar fi bine sa adaugi si ceapa, aceasta anuland din toxicitatea carnii pregatite la temperatura mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#legume aliment, #fasole sanatate, #ceapa sanatate, #spanac sanatate, #legume prevenire boli, #legume cancer , #legume