Vitamine si minerale din sucuri de legume

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 23:21
10593 citiri
Vitamine si minerale din sucuri de legume

Este stiut ca, dupa o iarna lunga, in care alimentatia a fost mai saraca in fructe si legume si mai bogata in grasimi, conservanti si aditivi, caracteristici hranei conservate sau congelate, stocul de vitamine si minerale din organism este pe sfarsite si se cere adus la valori rezonabile.

Pentru ca pe tarabele pietelor inca se mai gasesc legume darnice, morcovi, sfecla rosie, cartofi, telina, ridiche neagra, o cura de sucuri acum, in prag de primavara, e cat se poate de binevenita.

Si cel mai bine si mai sanatos pentru noi este sa ne pregatim sucurile in casa, chiar daca unele se gasesc de vanzare in supermarket-uri ori la magazinele de produse naturiste. Sucurile pregatite in casa nu vor avea conservanti si le vom consuma proaspete, in ziua in care le-am preparat pentru ca asta conteaza foarte mult.

Morcovul contine vitamina A, C, E si K, toate vitaminele din complexul B si pectina, o substanta folositoare pentru stomac. Sucul de morcov detoxifica organismul, ajuta la imbunatatirea vederii, este adjuvant in anemie, constipatie cronica, boli cardiovasculare, raceli, boli de piele.

Ca sa fie mai usor de baut, puteti amesteca sucul de morcov cu sucul de la o alta leguma, telina, cartof, varza ori cu suc de mere sau sa-i adaugati niste suc de lamaie.

Cartoful contine mult potasiu si magneziu si multa vitamina C. Sucul de cartofi se recomanda persoanelor care sufera de boli ale stomacului, afectiuni ale inimii si vaselor de sange, dereglari ale sistemului nervos, bolile tiroidei, dureri de cap. Sucul de cartofi este un purificator puternic al organismului, in special al articulatiilor.

Sucul de cartofi se bea imediat dupa ce a fost preparat, cu inghitituri mici, in 10, 15 minute si nu se pastreaza pentru mai tarziu. Ce ramane neconsumat se arunca. De aceea este de preferat sa pregatiti cantitati mici. Pentru suc, evitati cartofii inverziti. De fapt, nici la gatit nu se recomanda cartofii inverziti.

Sfecla rosie contine antioxidanti , vitamina C si carotina, si holina sau vitamina B4. Sucul de sfecla rosie se recomanda convalescentilor dupa o operatie grea sau o boala indelungata. De asemenea, sucul este indicat in terapia bolilor tumorale, anemie si hipotensiune, in dereglari ale ciclului menstrual si in menopauza.

Din cauza continutului mare de zahar si glutamina, este contraindicat bolnavilor de diabet. Un pahar de suc de sfecla rosie, simplu sau in combinatie cu suc de morcov si suc de telina, baut dimineata, timp de 21 de zile, este un ajutor minunat in tratarea afectiunilorde care suferiti.

Sucurile se pot bea si in combinatie cu suc din alte legume sau suc de fructe, dupa preferinta. De retinut ca sucul in care s-a pus si cartof, se bea imediat, nu se pastreaza.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sucuri naturale, #suc de sfecla rosie, #vitamine si minerale din sucuri , #legume