6 tipuri de pizza, comandate online

Advertorial
Marti, 26 Ianuarie 2021, ora 18:31
17103 citiri
6 tipuri de pizza, comandate online
Sursa foto: pexels.com

Pizza este unul dintre cele mai populare preparate din lume. Acest produs al gastronomiei italiene s-a nascut din ingeniozitate si lipsuri. Locuitorii saraci din sudul tarii au gasit o modalitate de a obtine hrana pentru o masa din ceea ce aveau disponibil in locuinta. Curand, pizza a cucerit toata Peninsula, apoi, intreaga lume. Au aparut zeci de tipuri, cu blat gros sau subtire, crocant sau moale, si cu o multime de variante de toppinguri. Tot felul de ingrediente isi gasesc locul pe blatul de pizza, de la rosii, salam si branza la banane, ananas si carne de cangur. Exista, totusi, cateva tipuri de pizza care predomina in preferintele oamenilor, inclusiv a celor care comanda online.

Pizza Vegetariana

Tot mai multe persoane sunt preocupate de un stil de viata sanatos si se indreapta catre o dieta cu putina carne sau deloc. Pizza vegetariana este unul dintre preparatele lor preferate, deoarece are un aport mare de fibre vegetale si are putine calorii. De obicei, acest tip de pizza are un topping din mozzarella, sos de rosii si diverse legume, cum sunt vinetele, dovleceii sau ardeii.

Pizza Quattro Stagioni

Quattro Stagioni este indragita pentru ca, pe un singur blat, exista, practic, patru tipuri de topping. Astfel, oamenii mananca un preparat mai divers, atat gustativ, cat si vizual. In plus, cand vor sa manance o pizza alaturi de cineva, Quattro Stagioni satisface gusturile tuturor. Pe blatul de mozzarella si rosii se pun sunca, masline, anghinare si ciuperci, asezate fiecare pe un sfert din suprafata.

Pizza Capriciosa

Cei care nu suporta maslinele pe pizza sunt niste capriciosi in ochii italienilor, asa ca aceasta pizza fara masline nu putea purta alt nume. Capriciosa este, de fapt, o varianta a pizzei Quattro Stagioni, care se diferentiaza prin faptul ca ingredientele, din care, bineinteles, lipsesc maslinele, se asaza pe blatul cu mozzarella si sos de rosii, fara a fi separate.

Pizza Diavola

Pizza Diavola este foarte picanta, iar senzatia este pe masura. Sunt multi iubitori de arome puternice, asa ca popularitatea acestui tip de pizza nu este surprinzatoare. Oamenii care o comanda online stiu ca gustul picant se potriveste foarte bine cu berea si o solicita, deseori, atunci cand petrec alaturi de prieteni. Ingredientul de baza al acestui tip de pizza este salamul picant care, in combinatie cu ardeiul iute, ii ofera gustul de neuitat.

Pizza Prosciutto e funghi

Acest preparat este pe cat de simplu, pe atat de gustos. Pe blatul subtire, se pune din abundenta sos de rosii, un strat de mozzarella, felii de prosciutto si ciuperci proaspete. Prosciutto se poate pune pe blat inainte de coacere sau dupa, pentru un gust mai proaspat. Prosciutto e funghi este in topul preferintelor pentru multi oameni care comanda pizza acasa, datorita armoniei de gusturi care apare din combinarea ingredientelor folosite.

Pizza Margherita

Aest tip de pizza este specific napolitanilor, insa a devenit unul dintre cele mai populare feluri de mancare de pe glob. Livrarile de pizza Margherita sunt foarte dese, dintr-un motiv simplu: este delicioasa. Pe blatul cu margini crocante se asaza sos de rosii, ulei si busuioc. Pare o pizza saraca in arome, dar cele cateva ingrediente sunt de ajuns pentru a-i oferi un gust unic. O pizza Margherita reusita are un gust perfect echilibrat si, de aceea, iti da senzatia ca niciun ingredient nu mai trebuie adaugat.

Pizza este delicioasa si cand o faci acasa, dar si cand o comanzi. Cei de la Food Panda livreaza Pizza acasa la tine oriunde in Bucuresti, asa ca si tu te poti bucura de gustul tuturor tipurilor de pizza din topul nostru.

Ce alimente au cel mai mult plastic? Răspunsul care te va lua prin surprindere
Ce alimente au cel mai mult plastic? Răspunsul care te va lua prin surprindere
Nouăzeci la sută dintre probele de proteine animale și vegetale au fost testate pozitiv pentru microplastice, fragmente polimerice mici care pot varia de la mai puțin de 5 milimetri până la...
Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un oraș italian este gata să interzică gustările de la miezul nopții, printre acestea: înghețata și pizza. Autoritățile propun chiar o nouă lege pentru a interzice aceste plăceri. Dacă...
#livrare mancare, #mancare, #pizza, #livrare pizza , #mancaruri