Borsul trateaza mahmureala

Duminica, 08 Ianuarie 2012, ora 09:00
6537 citiri
Borsul trateaza mahmureala

Sarbatorile de iarna au trecut, a ramas doar amintirea lor si, in capul unora, aburii alcoolului de la petrecerea de Sfantul Ioan cand iar au fost intinse mese mari, incarcate cu fel de fel de mancaruri si bauturi, pentru ca la noi, la romani, nu exista familie fara un Ioan, numele cel mai des folosit.

Daca cel cea care a exagerat sau a amestecat bauturile se trezeste cu gura si gatul uscat, cu dureri de cap atroce, cu senzatia puternica de ameteala si de voma, sa apeleze la bors, deoarece borsul trateaza mahmureala.

Faima cea mai mare pe care si-a castigat-o borsul de-a lungul timpului este aceea ca are capacitatea - inca neexplicata de specialisti - de a trezi omul din betie, inlaturand mai toate simptomele mahmurelii.

Un litru de bors, din cel preparat in casa, combate simptomele intoxicatiei cu alcool cum ar fi ameteala, durerea de cap, tremuratul membrelor, senzatia de voma, starile de slabiciune, incapacitatea de a fi coerent in vorba si gandire. Ba mai mult, se spune ca oamenii care beau regulat bors nu mai simt nevoia sa consume alcool.

Borsul trateaza bolile respiratorii. Cate doua cani pe zi, baute cu un sfert de ora inainte de mesele principale, reprezinta un medicament perfect in tratarea bolilor respiratorii cronice: bronsite, astm, sinuzita. Se fac cure cu bors de cate trei saptamani.

Ca adjuvant, in tuberculoza, se bea zilnic cate o jumatate de litru de bors, pe stomacul gol, inainte de mesele principale. Se crede ca anumite substante active din bors blocheaza dezvoltarea bacililor care provoaca aceasta boala.

Borsul este si un excelent detoxifiant. Un pahar de bors taie senzatia de voma si regleaza digestia. Borsul nu se recomanda persoanelor cu dispepsie acida.

Borsul combate oboseala cronica. Un sfert de litru de bors, baut dintr-o data, revigoreaza organismul, inlatura oboseala fizica si psihica, echilibreaza tensiunea si combate insomnia.

Borsul este foarte bogat in vitamine, mai ales vitamina C, si minerale de aceea se recomanda persoanelor anemice. Este chiar indicat ca si copiii sa bea zilnic cate o ceasca de bors pentru vitaminizare, mai ales acum, in sezonul rece.

Borsul se prepara din tarate de grau, fermentate in apa. Se obtine un lichid tulbure, albicios, cu gust foarte acru, intepator si efecte terapeutice deosebite, atunci cand este consumat cu regularitate si incredere.

Despre bors, cei mai multi romani stiu ca acreste ciorba. Prea putini insa, ii cunosc virtutile terapeutice de aceea, in caz de nevoie, apeleaza la medicamentele de sinteza cand borsul poate inlocui cu succes multe medicamente.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bors mahmureala, #tarata grau detoxifiant, #bors efecte terapeutice, #borsul trateaza anemia , #mancaruri