Riscurile consumului de fast food: Cum afecteaza sistemul digestiv, cardiovascular, respirator sau nervos

Joi, 11 Iunie 2015, ora 13:35
14295 citiri
Riscurile consumului de fast food: Cum afecteaza sistemul digestiv, cardiovascular, respirator sau nervos

Fast food-ul contine, de regula, prea multe calorii si o nutritie slaba. Daca fast food-ul este o componenta obisnuita a dietei dumneavoastra zilnice, in acest moment va puteti confrunta cu probleme cu greutatea sau disfunctii ale organelor principale.

Efectele asupra corpului

Mancarea este doar combustibil pentru organism si are un impact direct asupra modului in care va simtiti. Acest tip de masa se refera strict la rapiditatea cu care este servita. In cele mai multe cazuri, asta insemnand mancare procesata, cu un continut ridicat de carbohidrati, zaharuri, grasimi saturate si sare. Aceste mancaruri, in general, contin un numar ridicat de calorii si ofera o valoare nutritionala scazuta, spre nula.

Cand fast food-ul inlocuieste felurile de mancare gatite in casa sau legumele/fructele din alimentatie poate conduce direct si sigur spre o nutritie slaba si sanatate precara.

Atentie! Gheata de la fast food, mai murdara decat apa de la toaleta publica

Efecte asupra sistemului digestiv si cardiovascular

Multe dintre aceste gustari preferate si bauturi sunt pline de carbohidrati, dupa cum am spus mai sus, cu multe calorii. Sistemul digestiv transforma carbohidratii in zahar (glucoza) si apoi ii elimina in sistemul circulator, respectiv in vasele de sange.

Pancreasul raspunde prin a elibera insulina, de care este nevoie pentru a transporta zaharul in toate celulele din corp. Din moment ce zaharul este absorbit, nivelul din sange scade. Cand zaharul din sange scade, pancreasul se vede nevoit sa mai elibereze si hormonul numit glucagon. Acesta din urma, ii transmite ficatului sa inceapa folosirea zaharului ce a fost cumulat de mai mult timp.

Cand se intampla sa exagerati cu cantitatea de carbohidrati, se formeaza un nod in cantitatea de zahar din sange, iar acest lucru poate da peste cap tot acest sistem foarte important al raspunsului normal al insulinei. Mai multe noduri contribuie la aparitia diabetului de tip 2.

Prea multa sare duce la retentia de apa. Sarea contribuie si la o presiune arterial ridicata sau la marirea muschiului inimii. Pe langa aceastea, creste riscul aparitiei pietrei la rinichi, afectiuni ale rinichiului sau cancer la stomac.

Ce se intampla cu sistemul respirator?

Obezitatea este asociata cu o crestere a problemelor respiratorii si tratarea acestor anomalii poate fi destul de complicata in acest stadiu. Chiar daca nu ati fost diagnosticati, obezitatea poate cauza episoade in care vi se opreste respiratia sau o respiratie suieratoare deranjanta. Obezitatea joaca un rol foarte important in dezvoltarea apneei si a astmului.

Paradox: Cum creste consumul de fructe si legume apetitul pentru mancare nesanatoasa

Efecte asupra sistemului nervos si asupra pielii

Sunt multe tipuri de dureri de cap si numeroase lucruri ce le pot cauza. Multe dintre acestea isi pot gasi cauza in sare, carne procesata sau nitrati. Un studiu a aratat ca, in cazul in care se consuma mancare din comert gata preparata sau fast food, poti ajunge cu usurinta la depresie.

Oamenii care prefera respectivul tip de alimentatie sunt predispusi sa dezvolte aceasta insuficienta cu cca 51% mai mult decat cei care au o alimentatie diversificata.

Ciocolata si alimentele grase din comert sunt, de regula, de vina pentru acnee. In cazul copiilor ce sunt obisnuiti de mici cu acest tip de comportament dezvolta un risc ridicat de eczeme sau semne pe piele din cauza numarului ridicat de carbohidrati care maresc nivelul de zahar din sange.

www.diete-sanatoase.ro

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#fast food risc organism, #fast food risc sanatate, #fast food riscuri, #fast food efecte sanatate , #mancaruri