Masina de tocat carne, obligatorie in casa oricarui pasionat de gastronomia romaneasca

Advertorial
Vineri, 13 Decembrie 2019, ora 16:57
16746 citiri
Masina de tocat carne, obligatorie in casa oricarui pasionat de gastronomia romaneasca
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Dintotdeauna, un lucru se stie despre popoarele cu clima temperata, cu ierni geroase si foarte reci. Iarna, trebuie sa manance multa carne, cu multa proteina si cu multe grasimi. Bine, si sa bea tarie, dar acum ne ocupam doar de partea gastronomica.

Romanii nu fac exceptie, asadar. In tara noastra se consuma din belsug carne. E lucru stiut ca de Sarbatorile de iarna, porcul e marea vedeta in bucatarie, iar in primavara, mielul e "sfant" cand vine vorba de mancare.

Link oferte si info masina de tocat carne

Carnati, sarmale, chiftele, drob de miel, ciorba de perisoare, caltabos, sangerete, dar si "imprumutatele" lasagna, paste bolognese si burgerii au un lucru in comun: carnea tocata folosita la realizarea lor. Un lucru este cert, asadar: romanii folosesc multa carne si multa carne tocata in bucataria lor. Tot atat de normal este, in acest caz, ca fiecare dintre ei sa detina o masina de tocat carne acasa.

Orice macelar iti va spune ca cea mai buna carne pentru toate retetele de mai sus este carnea pe care ti-o faci singur acasa, cu masina de tocat carne, la care adaugi ingredientele exact pe gustul tau.

O carne proaspata, de la macelarie sau din productia proprie, tocata de tine in bucatarie e o garantie ca mananci ceva de calitate. In plus, vei sti exact ce include amestecul de carne tocata, spre deosebire de carnea tocata cumparata gata preparata de la magazin.

Masina de tocat carne - oferte (LINK)

Avansul tehnologic, care a dus la imbunatatirea tuturor masinariilor si aparatelor din viata noastra nu a ocolit nici masina de tocat carne.

In ziua de azi, majoritatea masinilor de tocat carne sunt electrice si nu necesita niciun pic de efort din partea ta. Adio dat la manivela... Decat daca-ti doresti tu, evident, caz in care o masina de tocat carne manuala este solutia potrivita pentru tine.

Masini de tocat carne - oferte (LINK)

Cand iti cumperi, asadar, o masina de tocat carne electrica, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont:

1. Puterea motorului

Puterea motorului unei masini de tocat carne este exprimata in wati. Cu cat numarul care descrie puterea motorului este mai mare, cu atat mai rapida si mai usor de folosit este masina.

2. Capacitatea de tocare

Aceasta eeste exprimata in kilograme de carne pe minut. Daca ai nevoie sa toci carne doar pentru uzul tau si al familiei tale, nu-ti trebuie o masina de tocat carne cu o capacitate mare, dar daca ai o mica afacere sau carnatii tai sunt recunoscuti de toti prietenii si toate rudele, atunci poti lua in considerare una cu capacitate mare de tocare.

3. Functia revers

Aceasta functie iti permite sa scoti alimentele pe partea de sus a masinii de tocat carne. Aceasta poate fi utilizata in cazul in care masina se blocheaza.

4. Materialele componente

Materialul din care sunt fabricate cutitele, sita si alte componente este recomandat sa fie inox

5. Accesoriile

Majoritatea masinilor de tocat electrice nu sunt doar pentru carne, desi numele asa ar indica. Fiecare dintre acestea are accesorii cu care poti toca rosii, legume sau poti face creme pentru prajituri. Tot la capitolul accesorii, tava de alimentare si dispozitivul de impingere sunt doua accesorii care iti usureaza munca.

6. Dimensiunea de tocare

Masinile de tocat carne pot avea 3 dimensiuni de tocare: mare, medie si fina. Unele au toate trei optiunile, altele, insa, toaca doar intr-un anumit fel.

7. Cablul de alimentare

Cablul de alimentare e bine sa aiba o lungime de circa 1 metru si poate fi restrans intr-un compartiment special, la fel ca la aspirator, pentru a nu te incomoda cand lucrezi si a-ti permite sa te indepartezi de perete, unde in general sunt instalate prizele, pentru a lucra pe o masa sau un banc de lucru.

Cateva lucruri pe care le poti prepara cu carnea tocata la masina de tocat carne:

1. Sarmale

Acestea sunt nelipsite de pe masa romanilor, de Sarbatori. Pentru ca amestecul din sarmale sa iti iasa perfect, iar sarmelele tale sa ramana intregi in oala si in farfurie, ai nevoie prima si prima data sa toci perfect carnea. Unele masini de tocat carne vin si cu accesorii care sa te ajute sa infasori perfect sarmalele.

2. Carnatii

Un alt preparat care, cel putin iarna, e nelipsit de pe mesele romanilor. Cand se taie porcul, o mare parte din carnea acestuia este gatita imediat sub forma de carnati, lebar, caltabosi, toba sau sangerete.

3. Chiftele si perisoare

Simple sau cu sos, cu garnitura langa sau nu, chiftelele sau parjoalele sunt un preparat primordial in gastronomia de pe aceste meleaguri. Se pot face atat din carne, cat si din legume, cum ar fi dovleceii. Un lucru e cert, insa: amestecul se toaca la masina de tocat carne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#masina tocat carne, #Bucatarie Romaneasca , #mancaruri