Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Masajul, cea mai veche dintre terapiile moderne - vezi cu te te ajuta

Luni, 06 Februarie 2012, ora 07:02
9020 citiri
Masajul, cea mai veche dintre terapiile moderne - vezi cu te te ajuta

Poate nu toata lumea stie ca tehnica masajului, un procedeu foarte uzitat in saloane moderne si cu pretentii, a fost practicata inca din antichitate.

Egiptenii, grecii, indienii, chinezii, credeau in beneficiile terapeutice ale diferitelor tehnici de masaj, cu care tratau o gama larga de boli, obtinand destule succese.

Se pare ca si stramosii nostri din spatiul carpato-dunarean folseau masajul, sub o forma specifica, ajunsa prin traditie pana la noi: frectia. Arta de a face frectii bune o stapaneau la perfectie femeile batrane din familie, moasele si frizerii.

Un tratament care da rezultate in timp

Pielea este cel mai mare organ al nostru. Ea acopera intreg corpul si adaposteste terminatiile nervoase sensibile la orice semnal exterior, care pot prelua mesaje si le pot transmite in tot organismul sau catre anumite organe precise, aflate in corelare cu zona masata.

Tehnicile de masaj sunt foarte diferite, despre ele s-au scris tratate si se mai scriu inca. Unii autori vorbesc despre fluxurile magnetice create in jurul mainii masorului, dar majoritatea specialistilor apreciaza ca principalul efect al masajului consta in faptul ca sensibilizeaza muschii, terminatiile nervoase, pielea si vasele de sange, toate ajutand organismul in buna sa functionare.

Folosirea unguentilor sau a gelurilor aflate in comert, precum si a uleiurilor esentiale poate amplifica eficienta unui masaj aplicat corect, facandu-l si mai usor de suportat.

Studii stiintifice au confirmat faptul ca terapia prin masaj stimuleaza sistemul imunitar, reduce nivelul de stres si diminueaza durata de recuperare in urma interventiilor medicale, conform Infoniac.

Masajul nu trebuie inteles insa ca o pastila pe care o iei ca sa nu te mai doara capul. Efectele masajului devin benefice numai atunci cand terapia este aplicata sistematic si cu rabdare, pentru ca rezultatele sa se arate in timp.

Cum actioneaza masajul?

Chiar daca, in multe cazuri, masajul nu este capabil sa elimine boala, el poate produce efecte pozitive privind ameliorarea durerii, relaxare fizica si cea mentala.

Beneficile masajului apar adesea si atunci cand urmarim reglarea tensiunii arteriale, imbunatatirea circulatiei, drenajul limfatic, reducerea durerilor musculare si ale tesutului conjunctiv.

Mai trebuie amintit masajul efectuat in scopuri cosmetice: el asigura un aspect sanatos al pielii, intarzie aparitia ridurilor sau deformarea configuratiei fetei, contribuie la mentinerea unui ten neted si uniform.

Nu este de neglijat, totusi, faptul ca aceasta optiune terapeutica are unele contraindicatii, care n-ar trebui ignorate: cazurile de sangerare, spargeri ale vaselor de sange, afectiuni osoase, fracturi, febra musculara, flebita, aneuroza, hematoame, unele boli de inima sau pulmonare (masajul poate fi acceptat dupa un consult medical), diabet, astm, osteoporoza, comform massages.org.

Celulita, artrita, osteoporoza

Celulita se trateaza in numeroase cazuri simplu si eficient prin masaj, cu conditia ca pacienta sa dispuna de rabdare, intrucat masajul nu face minuni pe loc. Exista mai multe metode de tratament: drenajul limfatic manual, masajul suedez combinat cu masajul Shiatsu, procedeele lypossage si ayurveda.

Toate aceste tratamente se aplica de specialisti, care folosesc si uleiuri esentiale sau chiar impulsuri electrice pentru a stimula celulele, sa dea pielii un aspect neted si luminos.

Masajul poate fi util si in cazul artritei, daca este aplicat de o persoana competenta. Artrita este o inflamare a articulatiilor, iar simptomele includ: durere, roseata, umflaturi febra.

Exista peste o suta de forme ale acestei boli, dar cele mai comune tipuri sunt osteoartrita si artrita reumatoida. Stiind ce tip de pacient are, terapeutul aplica tratamentul adecvat, actionand local, uneori prin presiune punctiforma in zona afectata.

Sindromul premenstrual

Majoritatea femeilor simt, in perioada ciclului sau anterior acestuia, simptome ca: umflarea sanilor, o anumita sensibilizare a lor, tulburari digestive, dureri de cap, dureri articulare sau musculare, modificari ale apetitului, senzatie de tensiune, iritabilitate, stari de indispozitie, oboseala si anxietate.

In fata acestor simptome, multe femei raspund foarte bine la terapia cu masaj. Masajul poate restabili echilibrul, modificat prin excesul de hormoni responsabili de disconfortul mentionat.

Pe de alta parte, exista o forma severa de tulburari premenstruale (PMDD), care necesita tratamente medicale. Acestea nu pot fi inlocuite cu masaje, decat cel mult ca adjuvante.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#masaj afectiuni, #masaj remediu, #tehnici masaj, #masaj beneficii, #masaj sanatate , #masaj
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
Poza Violet
Violet
rank 5
Un potential nebanuit