Masajul palmelor - vindeca si trateaza

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 22:40
27301 citiri
Masajul palmelor - vindeca si trateaza
Foto: Arhiva

Daca ar fi, prin absurd, sa dispara toate produsele pe care astazi le numim, cu un singur cuvant, naturiste, tot ne-ar ramane la indemana mijloace de vindecare, pentru a nu deveni total dependenti de medicamentele de sinteza.

Unul dintre aceste mijloace de vindecare ar fi masajul practicat de chiar noi insine. Medicina orientala ne invata ca pe extremitatile corpului, palme si talpile picioarelor, sunt reprezentate toate organele corpului omenesc si ca masajul acesor zone echilibreaza energiile si creste puterea de vindecare, fara a fi necesar sa se apeleze la serviciile unui masor califificat.

Cu siguranta ati vazut, macar la televizor, daca nu in realitate, cum taietorii de lemne, inainte de a lua toporul in mana, isi freaca palmele cu putere. Este un gest instinctiv, nu cred ca vreunul dintre ei ar putea explica de ce procedeaza asa.

Frecandu-si palmele, una de alta, taietorii de lemne nu fac decat sa-si echilibreze energiile, pentru ca ambele brate sa fie in stare, in aceeasi masura, sa faca efortul la care sunt supuse. Se presupune ca facem acelasi lucru si atunci cand lipim palmele una de alta pentru rugaciune.

Palmele noastre sunt strabatute de retele de energie care duc spre toate organele interne si glande. In caz de stres sau de durere, curentul de energie este blocat.

Masajul regulat al palmelor deblocheaza energia care, nestingherita, poate patrunde in tot organismul.

Pentru masaj, folositi creme grase sau ulei de masline preparat dupa indicatiile de aici ...

Faceti masajul palmelor stand pe scaun sau intins pe pat, niciodata in picioare. Un masaj complet al ambelor palme ar trebui sa dureze 20 de minute, timp in care puteti privi la televizor, asculta muzica sau intretine o conversatie.

Daca, masand palmele, simtiti durere in vreun punct, insistati pe punctul dureros. E semn ca undeva exista un blocaj. Trebuie masate ambele palme chiar daca punctele de pe palma stanga sunt aceleasi cu punctele de pe palma dreapta cu o singura exceptie: acolo unde pe palma stanga se afla punctul inimii, pe palma dreapta se afla punctul ficatului, adica pe palma, sub degetul mic si inelar.

Masajul relaxeaza si durerile dispar. In cazul unor probleme acute, balonare, constipatie, indigestie, criza de nervi, nas infundat, raceala cu respiratie dificila, masajul palmelor este deosebit de util si, in mai putin de o jumatate de ora puteti scapa de problema care va nelinisteste.

La sfarsitul fiecarei proceduri, frecati si dumneavoastra palmele, aidoma taietorilor de lemne, dupa care scuturati-le exact ca pe o batista uda, daca ati avea-o in mana.

Masajul zilnic va poate feri de multe imbolnaviri, poate vindeca boli mai vechi, tonifica, relaxeaza, invioreaza si-l putem face noi, acasa, la birou ori in parc, fara sa ne coste nimic.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#masaj maini, #masaj maini boli , #masaj