Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tehnici de masaj care iti pot imbunatati sanatatea

Sambata, 26 Martie 2011, ora 08:14
10451 citiri
Tehnici de masaj care iti pot imbunatati sanatatea
Foto: ivillage

Masajul nu este doar un mijloc de relaxare, ci si o modalitate de a ajuta la tratarea unor afectiuni cum ar fi artrita, durerea de spate, durerile cronice de cap, tensiunea arteriala ridicata, sindromul tunelului carpian, fibromialgia, sindromul premenstrual si chiar cancerul.

Iata cateva tehnici de masaj care iti pot imbunatati sanatatea, prezentate de ivillage.com.

1. Masajul suedez

Masajul suedez, considerat adesea cea mai comuna forma de masaj, este o metoda blanda, care presupune, in principal, framantari indelungi, pe straturile exterioare ale muschilor.

Tehnica este un remediu pentru durerile musculare si pentru eliberarea stresului si a tensiunii. Este recomandat pentru cei care se simt stresati sau incordati, insa nu si pentru cei care au nevoie de tratament pentru o vatamare corporala.

2. Masajul in profunzime

In contrast cu masajul suedez, acest tip de masaj stimuleaza straturile interioare ale muschilor. Prin lovituri usoare si o presiune intensa, masajul in profunzime deblocheaza tensiunea si alina durerea din muschi.

Masajul in profunzime foloseste tehnicile de baza ale masajului suedez, dar apasarile sunt mai intense. Un terapeut isi foloseste de obicei coatele sau antebratele pentru a presa muschii.

3. Masajul prenatal

Masajul prenatal este o combinatie intre tehnica suedeza pentru relaxarea generala si masajul neuromuscular - care are ca tinta disconfortul specific perioadei de gravidie.

Specialistii considera ca masajul prenatal poate ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale bune, stimuleaza circulatia pentru un somn mai linistit si pregateste organismul pentru travaliu.

Cel mai bine este ca acest masaj sa fie facut de un terapeut specializat in asa ceva. Orice femeie insarcinata care are probleme sau ingrijorari legate de sanatate ar trebui sa ceara intai sfatul unui medic.

4. Masajul sportiv

Un astfel de masaj nu este indicat numai sportivilor, ci oricarei persoane care a avut o activitate fizica intensa si vrea o recuperare rapida, sau care are dureri tot in urma unui efort fizic intens.

Masajul sportiv este mult mai complex decat alte tipuri de masaj si poate fi facut atat dupa efort, pentru a elibera tensiunea si a mai elimina acidul lactic din muschi, cat si inainte, pentru a pregati organismul, sau in timpul activitatii, pentru a-l relaxa partial.

5. Rolfing

Acesta nu este chiar un tip de masaj, ci o terapie care ajuta la refacerea pozitiei corecte a corpului, la inlaturarea durerilor cronice, la detensionarea organismului. In plus, potrivit unui studiu, subiectii care au avut parte de aceasta terapie au raportat o reducere semnificativa a anxietatii.

Insa, femeile gravide aflate in primul trimestru de sarcina si persoanele care au probleme legate de discurile intervertebrale, au oase rupte sau se refac dupa o operatie ar trebui sa evite aceasta tehnica.

6. Hidroterapia

Aceasta include o varietate de tehnici de masaj ce presupun folosirea apei (apa de mare, chiar si gheata, sub forma de bai, dusuri). Unele aparate permit pacientilor chiar si sa ramana uscati in timpul unui astfel de masaj, deoarece o folie subtire de plastic acopera tot corpul, astfel ca apa isi indeplineste rolul terapeutic, dar fara ca doritorul sa isi ude pielea sau hainele.

Cei care sufera de artrita, fibromialgie si femeile gravide pot beneficia de pe urma masajului acvatic.

7. Terapia cu ventuze

Aceasta deriva de la o tehnica originara din China, care presupune folosirea unor ventuze (un fel de pahare mici) in asa fel incat pielea sa fie ridicata usor in interiorul lor si absorbita usor.

Ventuzele, care au fost si inca sunt foarte populare si in Romania, stimuleaza circulatia sangelui si drenarea toxinelor din piele si muschi. Acestea se aplica in special pe spate, si niciodata in dreptul inimii.

Citește-ți bolile în talpă! Iată cum
Citește-ți bolile în talpă! Iată cum
ele mai multe dureri și afecțiuni sunt resimțite la nivelul tălpilor, loc unde se găsesc centri nervoși corespunzători fiecărui organ și părți a corpului. De aceea, atunci când...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#masaj, #tehnici masaj, #masaj sanatate, #tehnici masaj sanatate, #masaj beneficii, #masaj afectiuni , #masaj