Iata ce se poate intampla daca mananci prea mult wasabi deodata

Vineri, 27 Septembrie 2019, ora 07:56
24903 citiri
Iata ce se poate intampla daca mananci prea mult wasabi deodata
Foto: Arhiva Pixabay

O femeie in varsta de 60 de ani, care participa la o nunta in Israel, a confundat wasabi cu avocado si a mancat o portie serioasa. In cele din urma a ajuns la spital, iar diagnosticul a fost o surpriza totala.

La cateva minute distanta dupa ce a mancat destul de mult wasabi, crezand ca e avocado, a simtit o presiune brusca in piept, care a radiat catre brate.

Cu toate acestea, a decis sa ramana la nunta. A doua zi, s-a simtit slabita si avea o stare de disconfort, asa ca a mers la medic.

Medicii de la Centrul medical universitar Soroka, din Beer Sheva, au supus-o mai multor teste, concluzionand ca femeia suferea de sindromul inimii frante, cunoscut si drept cardiomiopatia Takotsubo, informeaza Live Science.

In astfel de cazuri, ventriculul stang, pompa principala a inimii, devine akinetic si apare insuficienta cardiaca, fiind afectata circulatia.

Simptomele pot aduce cu cele ale unui atac de cord. Din fericire, insa, in cazul sindromului inimii frante, totul e temporar. Cu tratament, pacientii isi revin de obicei in decurs de o luna.

Acest sindrom apare pe fondul stresului emotional, cum ar fi dupa moartea cuiva drag, dupa pierderea locului de munca sau in situatii similare. Totusi, poate aparea si pe fondul unui atac de astm sau apropierii unei operatii majore.

In cazul femeii, totul s-a intamplat dupa ce a mancat o lingurita din condimentul extrem de puternic. Cazul este o premiera, se arata intr-un raport publicat de BMJ Case Reports.

Vezi si Ce a patit o femeie pe care a lovit-o un val - Diagnosticul a uimit pe toata lumea

A.P.

Articolul face parte din campania Ziare.com Tu stii ce mananci?- o campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre.

De ce este important ca pe fiecare produs sa existe lizibil o lista cu toate ingredientele continute, dar si cu orice alt element (tip de procesare, ambalare etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea?

Ce inseamna ingredientele sau mentiunile trecute pe eticheta? Ce spun studiile despre impactul diferitelor alimente sau ingrediente asupra sanatatii? Sunt intrebari la care vom raspunde in cadrul acestei campanii.

Daca aveti si voi intrebari sau vreti sa ne semnalati nereguli pe care le intalniti in magazinele din care va faceti cumparaturile, trimiteti un mail pe adresa viatasanatoasa@ziare.com.

Fiti parte din aceasta campanie, care militeaza pentru o viata sanatoasa!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#wasabi sindrom inima franta, #cardiomiopatia Takotsubo cauze, #consum wasabi efecte , #medicina
Comentarii
Poza GWEILO
GWEILO
rank 5
Mersi ca mi-ati mincat doua minute din viata.
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5