Premiera: Au fost creati spermatozoizii-roboti!

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 18:30
3215 citiri
Premiera: Au fost creati spermatozoizii-roboti!
Sursa foto: Daily Mail

Specialistii germani au creat spermatozoizi-roboti, care pot fi controlati de la distanta pentru a transporta in corp medicamente, dar si pentru a fertiliza ovulele.

La vremuri noi, tratamente noi. Oamenii de stiinta de la Institutul de Nanostiinte din Dresda, Germania, au realizat sperma-robot, controlabila cu ajutorul unor magneti, anunta Daily Mail.

Concret, spermatozoizii au fost depozitati in nanotuburi metalice. In cadrul experimentului, nanotuburile metalice cu diametrul de 8 microni au fost scufundate intr-un fluid continand sperma de taur.

"Cea mai mare provocare a fost sa ajustam marimea microtubului, astfel incat acesta sa fie putin mai mare decat diamentrul capului spermatozoidului, dar sa se mentina, in acelasi timp, si mobilitatea cozii acestuia", a explicat profesorul Oliver Schmidt, coordonatorul studiului.

Biobotul creat, adica robotul biologic, poate fi ghidat magnetic pentru a transporta medicamente in puncte precise din corp sau pentru a fertiliza ovulul.

Cu toate ca experimentul s-a realizat cu sperma de taur, specialistii spun ca nu exista niciun motiv pentru care aceasta tehnica sa nu functioneze si in cazul oamenilor.

Spermatozoizii sunt potriviti pentru aceasta aplicatie intrucat sunt inofensivi pentru corp si nu necesita o sursa externa de energie.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#tratare infertilitate spermatozoizi roboti, #infertilitate tratament, #spermatozoid robot , #medicina