Cum putem imbunatati memoria

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 08:00
8292 citiri
Cum putem imbunatati memoria
Foto: startupstockphotos.com

Neuronii reprezinta celule specifice pentru sistemul nervos. Acestia pot receptiona, transmite si stoca informatii. Din pacate insa, neuronii nu au si capacitatea de a se divide.

Din totalul de aproximativ 14 miliarde de neuroni cu care ne nastem, se pierd in mod natural de la 10.000 pana la 100.000 de neuroni zilnic. Functiile neuronilor pierduti vor fi preluate de alti neuroni care vor trebui sa "invete" functiile celor pierduti.

Din pacate exista o serie de factori care pot grabi pierderea ireversibila a acestora: varsta, stres, alcool, fumat, diabet, hipertensiune, dezechilibru alimentar.

Consumul de fructe si legume rosii, verdeturi, lecitina, fructe si pesti cu continut ridicat de omega 3 (nuci, alune, in, ulei de grau sau porumb) au rol neuroprotectiv intarziind degradarea neuronilor.

De asemenea exista si medicamente care prin actiunea lor directa sau indirecta (imbunatatirea circulatiei si o mai buna oxigenare) pot intarzia sau opri distugerea neuronilor.

Daca balanta inclina spre o cantitate de informatii mai mare pentru un numar din ce in ce mai limitat de neuroni, se poate instala deficitul de memorie. La tineri, se manifesta prin incetinirea procesului de invatare si diminuare a capacitatii de focusare a atentiei. La varstnici, apar tulburari de memorie anterograda (nu retin evenimente recente, dar cunosc in detaliu amanunte din copilarie) si in final se poate ajunge la boala Alzheimer.

Studii recente efectuate la persoane de diferite varste cu tulburari de memorie au aratat ca fosfatidil serina si fosfatidil colina sunt doi neuronutrienti extrem de eficienti in lupta cu pierderea memoriei. Acestia se gasesc in mod naural in uleiul de peste, nuci si uleiuri vegetale.

Compania CosmoPharm®0 este prima companie din Romania care, incepand din 1994, importa suplimente nutritive din Statele Unite la preturi avantajoase fiind unic distribuitor al Tishcon Corp. USA.

MemoryMax® sau CogniMax IQ® este unul dintre produsele inovatoare care a imbunatatit memoria miilor de pacienti din Statele Unite si din Romania.

Prin compozitia sa unica de neuronutrienti, MemoryMax® imbunatateste circulatia cerebrala si periferica, oxigeneaza creierul, reduce stresul, anxietatea si oboseala, mareste eficienta mentala, puterea de concentrare si atentie si corecteaza deficientele de auz, vedere echilibru si mers. Combate durerile de cap insuportabile si insomniile.

Este ideal in eforturile intelectuale intense la elevi si studenti si pentru imbunatatirea memoriei la seniori pentru ca acestia sa nu mai uite unde si-au pus cheile, ziarul, medicamentele sau lista de cumparaturi. Are efecte benefice in insuficienta circulatorie si parestezii ale membrelor reci.

MemoryMax® este proprietate exclusiva a CosmoPharm® Romania.

farm. Mihai Spataru-Negura

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#medicament memorie, #tratament memorie, #regenerare neuroni, #distrugere neuroni, #MemoryMax , #memoria
Comentarii
Poza AdyCa
AdyCa
rank 4
Neuronii se regenerează, așa că nu mai dezinformați....