Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Viata sanatoasa: Gimnastica memoriei

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 19:26
4093 citiri
Viata sanatoasa: Gimnastica memoriei

Zilnic, mass media ne atentioneaza sa facem cel putin 30 de minute de miscare, daca vrem sa fim sanatosi. Nu e suficient insa sa avem numai un corp sanatos. Mintea, memoria au nevoie de gimnastica, de intretinere pentru a ne servi cat mai mult si bine chiar si la o varsta inaintata.

Odata scoala terminata, nu trebuie sa ne amagim ca stim totul si nici sa abandonam acumularea de noi cunostinte. Creierul se uzeaza doar daca nu este folosit.

Pe tot parcursul vietii avem nevoie de o memorie buna ca sa ne protejam de boli care ne-ar putea afecta memoria si la batranete sa nu devenim o povara pentru cei din familie.

Sa-i dam creierului de lucru si apoi sa facem tot noi, verificari sa vedem in ce masura ne serveste la un moment dat al vietii.

Memoria trebuie sa fie stimulata tot timpul

De exemplu, sa invatam pe de rost numere de telefon sau adresele rudelor ori prietenilor pe care ii vizitam adesea fara sa le fi stiut vreodata numarul casei sau numele strazii.

Memoria se intretine si prin rememorarea unor evenimente din trecut, prin incercarea de a-ti aminti anumite detalii de la o intalnire cu colegii, prin efortul de a-ti aminti o poezie pe care candva o stiai pe de rost sau un cantec.

Neuronii trebuie sa fie pusi la munca. In acest caz, sunt recomandate jocurile: scrabble, sah, bridge, table si tot ceea ce inseamna joc de logica sau de strategie.

Mergeti la cumparaturi fara lista, asta dupa ce ati verificat cam ce va lipseste din camara si frigider. La intoarcerea acasa faceti "bilantul".

Faceti mici socoteli fara creion sau calculatorul de buzunar. Invatati pe de rost cate un citat in fiecare zi si incercati sa-l interpretati cu cei din casa. Priviti titlurile cartilor din biblioteca si incercati sa va amintiti nume de personaje, ani, caractere, amanunte pe care candva le stiati.

Nu neglijati integramele si rebusul. Sunt un excelent exercitiu pentru memorie mai ales cele tematice, prin care va puteti testa cunostintele.

Nu va neglijati trupul si nici memoria. S-avem sanatate!

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#sfaturi imbunatatire memorie, #exersare memorie , #memoria
Comentarii
Poza tataie2010
tataie2010
rank 4
Ca de obicei un articol bun