Trucuri simple de accelerare a metabolismului

Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 18:10
6137 citiri
Trucuri simple de accelerare a metabolismului
Rd

Metabolismul este definit drept ansamblul transformarilor biochimice si energetice care au loc in tesuturile organismului viu. Mai simplu explicat insa, metabolismul reprezinta ritmul in care corpul consuma energia; cu cat este mai accelerat, cu atat mai mult te ajuta sa slabesti.

Dupa cum arata rd.com, iata si cateva sfaturi despre cum il poti ajuta.

1. Fa exercitii fizice la intensitati diferite

Daca faci miscare cu o intensitate constanta organismul va arde mai putine calorii decat daca alternezi intervale de timp cu intensitati diferite. Spre exemplu, la fiecare cinci minute de plimbare, alearga un minut sau invers, in functie de cat de antrenat esti. Sau, daca inoti ori alergi, accelereaza ritmul din cand in cand.

2. Framanta o minge intre degete atunci cand esti in repaus

De fiecare data cand stai si ai o mana libera, fie ca esti la birou sau ca te uiti la televizor spre exemplu, joaca-te cu o minge mica, elastica. Este un exercitiu pe care il poti face in foarte multe situatii si care iti intareste muschii mainii. Iar muschii, oriunde s-ar afla, ajuta la arderea caloriilor.

3. Nu te infometa

Organismul se poate obisnui sa traiasca cu foarte putine calorii, insa acest lucru nu aduce niciun beneficiu deoarece metabolismul tau va incetini foarte mult si nu vei mai slabi. In plus, nu vei mai avea energie pentru activitatile de zi cu zi.

4. Bea apa

Un studiu realizat de cercetatori germani a demonstrat ca o persoana care bea aproximativ 1,5 litri de apa pe zi consuma 17.000 de calorii in plus pe an, fata de cele care beau mai putina apa. Iar asta inseamna peste doua kilograme date jos, ceea ce nu este chiar de neglijat avand in vedere ca nu solicita efort.

5. Mananca ardei iute

Mai multe cercetari au scos la iveala faptul ca alimentele foarte condimentate accelereaza temporar metabolismul. Mananca ardei iute in special, o data pe saptamana, cu diverse preparate.

6. Exerseaza in aer liber

De fiecare data cand se poate, opteaza pentru a face miscare in aer liber decat la sala sau in casa. O fi vorba despre soare, despre aer, insa s-a observat ca suntem mai energici atunci cand nu facem sport intre patru pereti.

7. Mananca mai des

In loc sa iei trei mese pe zi, aceeasi cantitate de alimente pe care o oferi organismului imparte-o in cinci portii.

8. Bea cafea

Cateva studii au aratat ca principala substanta din cafea, cafeina, creste ritmul in care organismul arde caloriile. Acest lucru nu inseamna insa ca este bine sa bei multe cafele (maxim doua zilnic) si nici sa optezi pentru cele care au in compozitie si frisca (cel mult sa fie cu lapte).

Daca nu esti un bautor de cafea si stii ca te agita prea mult, provocandu-ti chiar insomnii, ocoleste expresso, preferand variantele cu mai putina cafeina.

9. Foloseste-te de mici strategii pentru a accelera circulatia sangelui

Spre exemplu, misca bratele pe langa tine atunci cand mergi (dar nu atat de mult incat sa iesi in evidenta), aceasta strategie ajutandu-te sa consumi cu 5 pana la 10% mai multe calorii.

Poti incerca, de asemenea, sa cari o greutate mica sau sa optezi pentru un teren cu iarba sau unul nisipos atunci cand poti alege intre acestea si asfalt. Daca ai posibilitatea, ideal este sa alergi chiar pe malul unui rau sau lac, pentru ca te solicita mai mult.

10. Consuma mai multe proteine

Exista cateva studii care arata ca, daca consumi mai multe proteine (cantitatea maxima recomandata fiind de aproximativ 20% din numarul total de calorii consumat zilnic), metabolismul se accelereaza.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#metabolism, #accelerare metabolism, #sfaturi accelerare metabolism, #trucuri accelerare metabolism , #metabolismul