Alimente pe care ar trebui sa ti le faci aliate vara aceasta

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 12:03
4114 citiri
Alimente pe care ar trebui sa ti le faci aliate vara aceasta
Foto: takebackyourhealth

Expertii in nutritie fac cercetari in mod constant pentru a identifica beneficiile pe care le pot aduce unele alimente sanatatii si pentru a descoperi care dintre ele pot face rau.

Pe baza analizelor facute pana acum legat de alimente s-a constatat nu numai ca exista unele care ajuta in prevenirea unor afectiuni si in mentinerea sanatatii, dar si ca au un rol in procesul de slabire, pentru persoanele care isi doresc acest lucru.

Health.com a intocmit o lista cu o parte din aceste superalimente. Iata care sunt:

1. Fasolea rosie

Acest tip de fasole ofera organismului proteine si fibre - mai mult de cinci grame per portie. Si este destul de cunoscut faptul ca alimentele bogate in proteine si fibre te ajuta sa ajungi mai repede la acea senzatie de satietate si sa te simti satul mai mult timp.

In plus, fasolea rosie este bogata in amidon rezistent - o substanta despre care s-a descoperit ca favorizeaza pierderea in greutate. O jumatate de cana de fasole rosie contine aproape doua grame de amidon rezistent.

2. Migdalele

Nucile sunt si ele superalimente, bogate in grasimi sanatoase, care ajuta in procesul de slabire. Migdalele, in special, au un rol mai important in acest sens. Conform unui studiu, persoanele care tineau o dieta cu continut redus de calorii si care au consumat o portie de migdale zilnic au slabit mai mult decat cele care tineau aceeasi dieta, dar care au consumat biscuiti in loc de migdale.

3. Ceaiul verde

Aceasta bautura hidrateaza ca si apa, putandu-te ajuta sa te simti mai satul si sa slabesti. In plus, antioxidantii continuti vor intensifica arderile. Un studiu a relevat faptul ca cinci cesti de ceai consumate pe zi te pot ajuta sa pierzi de doua ori mai multa grasime, cea mai mare parte din jurul taliei.

4. Lintea

Desi nu este frecvent consumata de romani, lintea constituie o sursa excelenta de proteine si fibre. In plus, o jumatate de cana cu linte ofera 3,4 grame de amidon rezistent, acea substanta care stimuleaza metabolismul si favorizeaza arderea grasimilor.

5. Bananele

O banana usor verde, de marime medie, poate fi destul de satioasa si stimuleaza metabolismul cu cele 12,5 grame de amidon rezistent pe care le contine. O banana bine coapta are mai putin amidon rezistent, cam cinci grame, dar tot are efecte pozitive daca iti doresti sa cantaresti mai putin.

6. Ouale

Consumate la micul dejun, ouale te ajuta sa reduci poftele culinare de peste zi, ele continand proteine de cea mai buna calitate. Un studiu a aratat ca mai multe femei supraponderale care au consumat oua la micul dejun au pierdut de doua ori mai multe kilograme fata de femeile care au consumat chifle la micul dejun.

In ceea ce priveste colesterolul, studiul a relevat si ca cele care au consumat oua nu aveau un nivel mai mare al colesterolului "rau" (LDL) sau un nivel mai redus al celui "bun" (HDL) decat cele care au consumat chifle.

7. Ciocolata neagra

O bucatica de ciocolata neagra consumata din cand in cand poate incetini digestia astfel ca te vei simti satul mai mult timp si vei manca mai putin la masa urmatoare. Ciocolata neagra contine anumite grasimi sanatoase, iar studiile au aratat ca o alimentatie bogata in astfel de grasimi poate stimula metabolismul si arderea mai intensa a caloriilor.

De asemenea, acest tip de ciocolata te poate ajuta sa slabesti prin faptul ca limiteaza poftele pentru alimente sarate, dulci sau grase.

8. Portocalele

O portocala contine in medie 59 de calorii, dar o cantitate mare de fibre, care face ca acest fruct sa se situeze printre cele mai satioase dintr-o lista de 38 de fructe.

9. Unele tipuri de branza

Branza proaspata de capra si cea feta contin acizi grasi care te ajuta sa te simti satul si sa arzi mai multa grasime. De preferat este ca animalele din laptele carora se face branza sa fie hranite preponderent cu iarba deoarece acestea dau un lapte care are un continut mai mare din acesti acizi grasi.

10. Laptele degresat partial

Aceiasi acizi grasi din branza de capra sau feta se gasesc si in lapte, iar proteinele din lapte si calciul te pot ajuta sa te simti mai repede satul si pentru mai mult timp. Conform unui studiu, femeile au ars mai multe calorii si grasimi cand au consumat 1.000-1.400 de miligrame de calciu pe zi.

11. Semintele de quinoa

Desi mai greu de gasit la noi, semintele de quinoa reprezinta un alt aliment care te ajuta sa lupti cu kilogramele in plus deoarece sunt bogate in proteine, astfel ca te fac sa te simti satul mai mult timp, cu mai putine calorii, si sa eviti sa faci excese alimentare la urmatoarele mese.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#alimente slabit, #produse alimentare slabit, #alimente care ajuta slabit, #cura slabire, #sfaturi slabire , #metode slabire