Cum sa reduci semnificativ senzatia de foame

Vineri, 27 Mai 2011, ora 12:15
14900 citiri
Cum sa reduci semnificativ senzatia de foame

Mergi la serviciu si dupa o zi extenuanta mai gasesti puterea de a trece si pe la sala de sport sau de a iesi in oras cu fetele. Mai mult, cand gasesti timp pentru o gustare, mananci in fata televizorului, asa ca nu constientizezi prea bine ce se intampla cu corpul tau.

In acest fel, senzatia de foame este permanenta si esti tentata sa mananci mai mult decat ai nevoie. Exista totusi cateva modalitati, sugerate de Woman's Day, care te vor ajuta sa iti tii apetitul sub control.

Consuma si alimente grase

Suna mai mult decat ciudat, dar este cat se poate de adevarat. Eliminand toate grasimile din dieta, te vei ingrasa. Corpul tau are nevoie de grasimi mononesaturate, care sa iti mentina un nivel ridicat de energie si sa te ajute sa absorbi vitamine.

Un studiu recent efectuat de Universitatea din California arata ca grasimile gasite in produse precum avocado sau uleiul de masline au un compus care inlatura senzatia de foame. "In jur de 30% din caloriile zilnice trebuie sa fie luate din grasimi, iar atat timp cat aceasta granita nu este depasita, vei slabi cu usurinta", afirma nutritionistul Rania Batayneh.

Mesteca guma

Desi nu consumi propriu-zis guma, te vei simti mai plina mestecand-o. Un studiu arata ca prin mestecatul gumei timp de 60 minute dimineata, vei consuma cu 67 mai putine calorii la pranz. "Exista dovezi in sprijinul faptului ca aceasta reduce apetitul si creste senzatia de satietate", afirma Dr. Elaine Rush, de la Universitatea Auckland.

"Mecanismul nu este clar inca, dar se crede ca e asociat cu simturile implicate in proces: gust, miros, dar si producerea salivei". Este indicat sa mesteci guma fara zahar, pentru ca dintii sa nu fie afectati.

Mananca migdale

Acestea contin grasimi mononesaturate si fibre foarte sanatoase, care impreuna creaza o senzatie de satietate de lunga durata. Un studiu recent arata faptul ca poti slabi 14 centimetri din talie daca mananci o mana de migdale zilnic, timp de jumatate de an.

Totusi, migdalele sunt bogate in calorii, asa ca ai grija sa nu exagerezi.

Nu elimina carbohidratii

Se stie faptul ca amidonul si carbohidratii nu fac casa buna cu curele de slabire, dar noile teorii arata ca sunt folositori organismului. Asa cum exista grasimi bune si rele, nici toti carbohidratii nu sunt egali.

Opteaza pentru cei gasiti in fructe, legume si cereale integrale, caci se digera in mai mult timp si mentin senzatia de satietate. Cartofii sunt buni de asemenea, mai ales cei dulci, fiind bogati si in vitaminele A si C.

Consuma grepfrut

Studiile arata ca prin simplul consum a jumatate de fruct la una dintre mesele principale ale zilei vei pierde 2 kilograme in 3 luni. Acest lucru este posibil pentru ca grepfrutul scade nivelul de insulina, suprimand apetitul si arzand mai repede caloriile.

Din pacate, nu se poate spune acelasi lucru despre sucurile naturale de citrice, care contin mult zahar. Daca vrei sa bei un suc cat mai sanatos, stoarce tu fructele si nu adauga indulcitori.

Fa sport

Mersul la sala de gimnastica nu te ajuta doar sa arzi calorii, ci iti reduce si apetitul, dupa cum arata un studiu publicat in Jurnalul American de Fiziologie. Exercitiile cardio reduc nivelul de grelina (un hormon care creste apetitul) si cresc concentratia altor hormoni care dau senzatia de satietate.

Variaza exercitiile, de la mers pe bicicleta la alergat, mers rapid, vaslit sau inotat.

Incearca aromoterapia

Poate suna putin extravagant, dar un studiu arata ca persoanele care miros frunze de menta la fiecare 2 ore mananca mai putin cu 2.700 calorii saptamanal, ceea ce inseamna o pierdere de o jumatate de kilogram pe saptamana.

Mirosul actioneaza la nivel cerebral, pacalind creierul ca tocmai ai mancat. Cu cat mirosi menta mai des, cu atat este mai bine.

Consuma afine

"Afinele au un efect uimitor in ceea ce priveste arderea grasimilor, asa ca mancandu-le nu numai ca te vei simti mai plina, ci vei scapa si de grasimea de pe abdomen", afirma Dr. Mitchell Seymour.

In cadrul unui studiu, voluntarii care au mancat o cana de afine zilnic, timp de 3 luni, au pierdut 3% din cantitatea totala de grasime corporala. Daca nu este sezonul afinelor, consuma-le congelate, fiindca vor avea acelasi efect.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#metode slabire, #reducere senzatia de foame, #reducere apetit, #lipsa pofta mancare , #metode slabire