Cum scapi mai repede de burtica

Joi, 08 Iulie 2010, ora 12:10
28632 citiri
Cum scapi mai repede de burtica
Foto: Prevention

Grasimea de pe abdomen este poate cea mai rezistenta la straduintele noastre de a o face sa dispara. In plus, odata cu inaintarea in varsta, organismul raspunde mai putin la aceste eforturi.

Pentru a avea rezultate mai satisfacatoare, intr-un timp mai scurt, incearca si sfaturile de mai jos, evidentiate de prevention.com.

1. Mergi in ritm alert

Un studiu realizat de catre specialisti de la Universitatea Arkansas a aratat ca cei care au ars acelasi numar de calorii facand exercitii fizice mai scurte, dar de mai mare intensitate, cu cei care au facut miscare mai mult timp, dar la o intensitate constanta, au dat jos cu 20% mai multa grasime din zona abdominala, dupa trei luni.

Ne ingrasam din cauza bacteriilor din burta

Pentru a avea succes, mergi in ritm accelerat timp de 30 de minute, de 2-3 ori pe saptamana. Cel mai indicat ar fi sa fie atat de repede incat abia sa poti vorbi cateva cuvinte.

Daca nu poti mentine ritmul, fa scurte pauze in care sa mergi mai incet. Te poti ajuta de un mp3 player in care sa iti selectezi melodii din ce in ce mai antrenante.

2. Fa mai multe exercitii cu mingea de stabilitate

Cu ajutorul acesteia, vei solicita cu 40% mai mult muschii drepti ai abdomenului si cu 47% mai mult pe cei oblici externi si interni. Sunt zeci de exercitii pe care le poti face cu ajutorul unei astfel de mingi.

3. Transforma in rutina exercitiile pentru mentinerea greutatii

Mersul pe jos intr-un ritm accelerat sau joggingul sunt foarte bune pentru grasimea de pe abdomen, insa un rol important il au si exercitiile facute pentru mentinerea greutatii, daca sunt transformate in rutina.

Potrivit unui studiu, cei care combina exercitii de rezistenta pentru intregul corp cu exercitii cardio, in mod regulat, pierd de doua ori mai multa grasime din zona taliei decat cei care nu au acest obicei si de patru ori mai mult decat cei care fac doar exercitii cardio.

In plus, acestea cresc sansele ca organismul sa nu mai acumuleze kilogramele in plus pierdute.

4. Exerseaza-ti echilibrul

Schimba-ti viata si scapa de burta!

Cercetarile arata ca inclusiv miscarile mai simple si mai putin solicitante, cum ar fi genoflexiunile sau exercitiile de mentinere a echilibrului, intaresc muscultaura de baza si ajuta la aplatizarea muschilor abdominali.

Atunci cand stai intr-un picior spre exemplu, corpul face efort pentru a mentine stabilitatea, antrenand mai multe grupe de muschi si, mai ales, pe toate cele din zona taliei.

5. Dormi opt ore

Un studiu realizat pe parcursul a sase ani, de catre cercetatori canadieni, a scos la iveala faptul ca cei care dorm 5-6 ore sunt cu aproape 60% mai rotunjori in zona mijlocului decat cei care dorm 7-8 ore. Si asta deoarece s-a demonstrat ca exista o legatura clara intre lipsa de somn, cresterea nivelului hormonului de stres (cortizolul) si castigarea in greutate.

6. Bea ceai verde

Scapa de burta prin dieta

Despre acesta se stia ca are beneficii pentru piele sau te ajuta sa lupti impotriva cancerului, insa recent s-a descoperit si ca are efect in eliminarea kilogramelor in plus din zona abdominala.

O cercetare arata ca cei care au baut patru cani de ceai verde pe zi, timp de 12 saptamani (facand si exercitii fizice in aceasta perioada), au pierdut de opt ori mai multa grasime din acea zona decat cei care nu au consumat ceai verde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#grasime abdomen, #dieta burta, #exercitii slabit burta, #sfaturi subtiere talie , #metode slabire