Metode simple de accelerare a metabolismului

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 16:20
6302 citiri
Metode simple de accelerare a metabolismului

Mai ales dupa Sarbatori, cand toata lumea se lasa prada gusturilor incredibile ale mancarii traditionale, trebuiesc gasite metode de accelerare a metabolismului, care sa ne fereasca de ingrasare si sa ne scape de eventualele kilograme in exces.

Exista diverse diete pe care in special femeile le incearca, care de cele mai multe ori sunt chinuitoare pentru organism si uneori se intampla ca nici macar sa nu aiba efect. Best Health Magazine recomanda cateva reguli de baza pentru o ardere rapida a caloriilor, care pot fi respectate fie ca vrei sa slabesti sau sa te mentii.

Dormi suficient

Oboseala te va face sa doresti alimente nesanatoase, din dorinta de a capata energie, dar iti va afecta si nivelul hormonilor. Persoanele care dorm putin au un nivel mare de cortisol, asa ca sunt mai stresate. Nivelul leptinei si al grelinei este modificat de asemenea, ceea ce iti va creste pofta de mancare.

Mananca la ore fixe

"Trebuie sa mancam in mod regulat, fara sa schimbam orele meselor sau sa trecem peste ele, pentru a avea un metabolism rapid", afirma Brenda Arychuck, dietetician celebru. Cand iti infometezi corpul, el trece pe "modul de hibernare", arzand mai putina energie. Cel mai indicat este sa consumi 3 mese principale si 2 gustari.

Masa cea mai bogata trebuie sa fie micul-dejun, iar pe masura ce se insereaza, mancarea trebuie sa fie din ce in ce mai putina.

Bea apa

Stim cu totii ca apa hidrateaza, dar este mai putin stiut faptul ca ea ajuta si la arderea caloriilor. Daca nu iti place foarte mult apa, poti opta pentru lapte degresat sau ceai.

Ridica greutati

Incearca sa ai in casa greutati de maxim 5 kilograme cu care sa faci exercitii macar o data la doua zile. In acest fel iti vei activa muschii, fapt ce va spori considerabil viteza metabolismului. Cu cat ai muschii mai dezvoltati, cu atat vei arde mai repede caloriile.

Evita alimentele rafinate

Scoate din dieta ta faina alba si zaharul, fiind foarte atenta la alimentele ce le contin. Acestea vor stimula secretia insulinei in exces, ceea ce va produce cu siguranta o incetinire a metabolismului.

Adauga condimente

Adauga ardei iute in mancare pentu a spori savoarea, dar si metabolismul. Hrana va fi mai greu de digerat si vei arde mai multe calorii. La fel se va intampla si daca vei consuma proteine. Condimentele folosite in mod frecvent chiar te vor ajuta sa iti mentii silueta.

Consuma ceai verde

La fel ca si condimentele, ceaiul verde are un efect termogenic, care iti va pune corpul in miscare. El este incarcat si cu polifenoli, o forma de anti-oxidanti care te vor proteja de boli cronice precum cancer sau diabet. Daca esti un impatimit al cafelei sau al bauturilor de tip cola, afla ca si ceaiul verde te va energiza la fel de mult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#metabolism lenes, #metabolism accelerat, #metabolism incetinit factori, #metabolism grabit alimentatie, #metabolism lent , #metode slabire