Mituri despre slabit in care inca mai crezi

Joi, 17 Mai 2012, ora 07:01
20430 citiri
Mituri despre slabit in care inca mai crezi

Faci sport pentru a slabi, pentru a te tonifia, a arata mai bine si a fi mai sanatos, dar de multe ori crezi in niste reguli care nu sunt valabile, nefiind altceva decat mituri.

Astfel, te concentrezi adesea asupra unor lucruri false si poate pierzi din vedere ceea ce este cu adevarat important, conform Huffington Post. Iata cateva asemena mituri:

Ar trebui sa bei 2 litri de apa pe zi

Adevarul este ca nu exista o cantitate anume pe care trebuie sa o bei, aceasta depinzand de fiecare persoana in parte si de stilul de viata. Conteaza unde locuiesti, cat sport faci, daca esti insarcinata sau alaptezi si ce masa corporala ai.

8 pahare pe zi, cat se recomanda in mod general, poate sa fie prea putin daca tu faci multe exrcitii fizice sau muncesti fizic si elimini multa apa prin transpiratie.

O regula pe care o poti urma este ca niciodata sa nu ajunga sa ti se faca sete cu adevarat si ca urina sa aiba o culoare foarte deschisa. Daca aceasta se inchide, inseamna ca organismul nu este suficient hidratat.

Cu cat transpiri mai mult, cu atat este mai eficient exercitiul fiizic facut

Faptul ca se pierd mai multe calorii intr-o incapere in care este mai cald este doar o iluzie. Caloriile se ard in functie de cat de puternic lucrezi si cat efort depune musculatura, nu de cata apa este eliminata. Unele persoane transpira mai mult decat altele pentru ca au mai multe glande sudoripare, pur si simplu.

Este posibil ca, daca te cantaresti imediat dupa antrenament, sa ti se para ca ai slabit mult, dar de indata ce vei bea apa vei cantari la fel.

Incearca sa nu lucrezi intr-o camera in care este foarte cald, caci asta se poate dovedi periculos pentru sanatatea ta. Una este sa transpiri pentru ca te misti intens, alta este sa o faci pentru ca iti este foarte cald, a doua varianta fiind de evitat.

Ridici greutati usoare pentru tonifiere si pentru a nu-ti creste excesiv masa musculara

Multe femei evita sa lucreze cu greutati pentru a nu le creste muschii peste masura si a deveni masculine. Adevarul este ca femeile nu au hormonii necesari pentru o crestere rapida a masei musculare, fiind nevoie de un antrenament cu adevarat intens pentru ca acest lucru sa se intample si de greutati mari.

Asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji atunci cand alegi sau lucrezi cu greutati. Ai doar grija sa le cresti treptat greutatea, pentru a nu face intinderi musculare.

Transpiratia elimina toxinele

Este adevarat ca o cantitate mica de toxine este eliminata prin transpiratie, dar procentul este mult prea mic. Principalul rol al transpiratiei este sa iti regleze temperatura corpului atunci cand aceasta creste prea mult. Principalele organe responsabile cu eliminarea deseurilor sunt ficatul, rinichii si plamanii.

Exercitiile fizice te insanatosesc in alte feluri, dar nu ajuta in mod evident la detoxifiere.

Exista o formula pentru un abdomen plat, exercitii pe care trebuie sa le faci in fiecare zi

Ca fiecare alt muschi din organism, muschii abdominali au nevoie si de o perioada de recuperare dupa antrenament. Muschii au parte de niste rupturi minuscule cand sunt folositi intens si in repaos ei isi revin si se consolideaza.

Abdomenele si toate celelalte exercitii sunt cat se poate de binevenite, dar nu trebuie facute in fiecare zi, caci altfel isi pierd din eficienta.

Ciclismul iti construieste niste coapse prea mari

Ciclismul este un exercitiu cardio, avand nevoie de cateva greutati la pedale pentru a avea rezultate cu adevarat bune. Nu iti vor creste muschii peste masura, ci doar vei arde mai multe calorii si te vei tonifia.

Abdomenele sunt cele mai bune pentru topirea grasimii abdominale

Poate ca te va ajuta putin faptul ca faci abdomene, dar nu vei reusi sa scapi de grasimea de pe burta doar in felul acesta, caci pur si simplu tesutul adipos nu piere exact in locul dorit de tine, ci doar daca intregul corp slabeste.

Cea mai buna varianta este sa slabesti cu totul si abia apoi vei vedea rezultate si in zonele dorite de tine. Exercitiile specifice te ajuta, dar nu ajung doar ele, asa ca ai grija sa le combini cu o dieta sanatoasa si exercitii cardio.

Pilates creaza muschi lungi

Poate ca te vei simti mai inalta si alungita dupa sedintele de yoga sau Pilates, insa acest lucru este fizic imposibil. Singura modalitate de a alungi muschii este interventia chirurgicala. De ce arata insa instructorii asa, prin urmare?

Pentru ca asa s-au nascut, cu un corp lung si subtire. Este adevarat ca flexibilitatea si postura isi pun si ele amprenta, dar mai inalta nu devii practicand aceasta disciplina.

Exista o intensitate anume la care trebuie sa ajungi cand faci sport pentru a slabi

Regula este ca atunci cand faci sport mai lent arzi cateva calorii si atunci cand cresti intensitatea, cresti si numarul caloriilor arse. Nu exista o intensitate standard la care este bine sa lucrezi, ci din contra, cu cat o variezi cu atat este mai bine.

Renunta la gluten pentru a slabi

Si alimentele fara gluten pot sa aiba multe calorii, asa ca nu vei slabi in mod automat daca renunti la acest ingredient. In plus, multe dintre produsele care au scris pe eticheta ca nu contin gluten sunt si foarte scumpe.

Daca nu esti alergic, precum persoanele cu boala celiaca sau boli autoimune, nu este cazul sa te alarmezi din acest punct de vedere. Cea mai buna varianta este sa adopti un stil de viata sanatos in ansamblu.

Mai degraba renunti de tot sau atat cat poti la alimentele procesate si alegi sa mananci cat mai natural cu putinta. Renuntand la gluten nu vei pierde prea multe kilograme.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#mituri exercitii fizice, #sfaturi exercitii fizice slabire, #fitness neadevaruri slabit, #fitness sfaturi slabit , #metode slabire