Legea care reglementeaza activitatea moaselor din Romania, prezentata in Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 14:48
2695 citiri

Asociatia Moaselor Independente (AMI), cu sprijinul Agentiei Nationale de Management a Calitatii in Sanatate - ANMCS, organizeaza conferinta "Accesul moasei la imbunatatirea sanatatii materno-infantile".

Evenimentul va avea loc miercuri, 26 aprilie 2017, incepand cu ora 9:00, la Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor.

Scopul intalnirii este prezentarea proiectului de lege privind exercitarea profesiei de moasa, precum si infiintarea Colegiului National al Moaselor din Romania.

Dezbaterea va reuni specialisti in sanatatea mamei si copilului, reprezentanti mass-media, decidenti politici si ONG-uri.

In prezent, Romania nu a armonizat legislatia cu privire la exercitarea profesiei de moasa cu reglementarile Uniunii Europene in domeniu, lucru in defavoarea mamei si copilului.

In timp ce indicii de sanatate materno-infantila plaseaza Romania la coada Europei, iar ratele interventionale la nastere o plaseaza in topul European, aproximativ 1.000 de moase licentiate sunt neintegrate adecvat sau sunt lasate in afara sistemului de sanatate.

Cresterea prezentei si importantei moaselor in sistemul sanitar este o solutie sustenabila financiar si eficienta pentru imbunatatirea sanatatii mamelor si copiilor, in special- dar nu numai- in zonele rurale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#legea moaselor, #colegiul moaselor , #nastere
Comentarii