Riscuri ale nasterii prin cezariana

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 19:10
5521 citiri
Riscuri ale nasterii prin cezariana
Foto: babycaredaily.com

Nasterea prin cezariana a devenit de mult o moda printre femeile care nu vor sa nasca natural. Acest tip de interventie chirurgicala ascunde multe riscuri si se poate dovedi chiar fatala.

Specialistii fac zilnic foarte multe operatii cezariene, dar recunosc faptul ca exista si riscuri. Hemoragia este cel mai mare pericol. Ea poate fi masiva si rapida, iar interventia personalului medical se poate dovedi tardiva, scrie Fox News. In alte cazuri, are de suferit vezica urinara a mamei si pot sa apara infectii sau leziuni ale intestinelor.

In plus, formarea unor cheaguri de sange este un alt pericol, acesta putand rezulta in embolisme pulmonare. Embolismul pulmonar duce la blocarea arterei principale a plamanilor din cauza unei substante care vine din alta parte a corpului.

Totusi, numarul de decese cauzate de cezariana este mult mai mic acum decat in trecut, dar pacientele trebuie sa se gandeasca foarte bine cand opteaza pentru o astfel de operatie.

In mod normal, o pacienta care naste prin cezariana trebuie sa stea in spital cam 3-5 zile, recuperarea nefiind una usoara. In plus, conform americanpregnancy.org , femeile au nevoie de cateva luni pentru a se recupera complet.

Cezariana este o interventie chirurgicala care presupune anestezie. Corpul poate avea o reactie negativa la anestezicul folosit sau la medicamentele administrate dupa operatie, prin care este calmata durerea. Ce nu se stie este ca riscul de mortalitate in cazul femeilor care nasc prin cezariana este mai mare decat in cazul celor care nasc natural.

In cazul copiilor care se nasc prin cezariana, ei prezinta riscul de a dezvolta probleme respiratorii. Anestezia poate avea un efect negativ si aupra lor, determinand un scor APGAR mic la nastere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#nastere copii mama sarcina, #operatie interventie chirurgicala, #cezariana spital boli , #nastere