Copiii, cei mai buni nutritionisti ai parintilor

Joi, 18 Decembrie 2008, ora 08:41
2299 citiri
Copiii, cei mai buni nutritionisti ai parintilor
Foto: The Independent

Copiii au capacitatea de a selecta cu foarte mare atentie alimentele recomandate organismului de cele care trebuie evitate. In acest fel, ei sunt cei mai buni nutritionisti pentru parintii lor.

Mai mult, micutii dau tonul perioadelor de miscare si sunt un exemplu in acest sens pentru adulti, sunt de parere nutritionistii englezi care au realizat un studiu in acest sens, informeaza The Independent.

Datele cercetatorilor au aratat ca doua treimi dintre adulti nu stiu care este necesarul de efort fizic. Mai putin de o treime din cei chestionati au spus ca nu stiu cat alcool este indicat zilnic, potrivit sfatului medicilor, iar o persoana din cinci cunoaste aportul de vitamine adus de fructe in alimentatie.

Copiii in schimb, mai activi si selectivi decat adultii, mananca de patru ori pe zi, in medie, fructe si legume. "Rezultatele studiilor noastre au aratat ca micutii inteleg mai bine necesitatea unei alimentatii sanatoase.

Cred ca este vorba de un trend al noii generatii, de a fi constienti de beneficiile meselor regulate si alimentelor indicate organismului", a spus medicul Rachel Craig.

In opinia sa, adultii sunt neglijenti la acest capitol si ar trebui sa invete de la cei mici conduita alimentara corecta. Si la capitolul miscare copiii trebuie sa fie luati drept etalon. Ei isi iau zilnic necesarul de exercitii fizice, indicat pentru varsta si preocuparile lor.

Chiar daca unii micuti trebuie luati drept exemplu de conduita alimenatara sanatoasa, rata obezitatii in cazul lor este in crestere. Neglijenta parintilor si nerespectarea anumitor restrictii alimentare conduc la instalarea obezitatii in randul copiilor, pana la cinci ani.

Medicii englezi recomanda adultilor o cura zilnica de miscare, de 30 de minute, un pahar de alcool si cel putin un fruct consumat in fiecare zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
Obiceiul de a servi un pahar cu apă sau oricare alt lichid în timpul mesei este dăunător digestiei și siluetei! Nutriționiștii atrag atenția că, dacă bem apa în timp ce mâncăm, ne...
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
#nutritionist, #masa, #copil, #mancare, #dieta, #medic , #nutritie