Femei versus barbati. Nevoi nutritive

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 07:02
2543 citiri
Femei versus barbati. Nevoi nutritive
Foto: findingdulcinea.com

Femeile si barbatii au aceleasi nevoi nutritive? Boli precum anemia sau osteoporoza nu ii feresc pe nici unul dintre ei, dar metabolismul diferit le impune anumite prioritati alimentare, pentru asigurarea unei stari bune a sanatatii.

In ceea ce priveste nevoia de calciu, femeile trebuie sa il includa in dieta lor in cantitati mai mari decat barbatii pentru ca el reduce riscul aparitiei osteoporozei, fracturilor osoase si regleaza tensiunea arteriala, informeaza healthcastle.com.

Pentru barbati, calciul este important tot pentru evitarea riscului aparitiei osteoporozei. Doar ca studiile cercetatorilor americani au aratat ca o dieta bogata in calciu, pentru barbati, inseamna un risc ridicat pentru producerea cancerului de prostata.

In ceea ce priveste nevoia de fier, femeile vor consuma mai multe legume verzi, pentru ca ele sunt predispuse aparitiei insuficientei de fier in organism si implicit a anemiilor suparatoare.

Simptomele includ oboseala, dificultatea in respiratie, lipsa concentrarii. Daca inregistrezi toate aceste simptome, atunci o vizita la medic este absolut necesara.

Si barbatii au nevoie de fier in organism, dar nu in cantitati atat de mari precum femeile. Insuficientele insa cresc riscul aparitiei infarctului.

Omega 3, proteine si fibre

Acizii grasi omega 3 sunt o forma de grasimi polisaturate, care ajuta la normalizarea valorii trigliceridelor. Au si proprietati anticoagulante si sunt continuti de carnea de peste, seminte, nuci, iar specialistii americani recomanda ca aceste alimente sa fie consumate de doua ori pe saptamana.

Nevoile nutritive ale femeilor si barbatilor sunt din nou impartite. Astfel, o cantitate mare de acizi grasi omega 3 creste riscul aparitiei cancerului de prostata la barbati.

Proteinele sunt absolut necesare in dieta oricarei persoane. Pentru femei sunt esentiale in asigurarea energiei zilnice, refacere si crestere. Excesele insa accelereaza eliminarea calciului, deci femeile care sufera de osteoporoza isi vor calcula atent dieta pentru a nu fi foarte bogata proteic.

Barbatii in schimb au nevoie de proteine intr-o cantitate mai mare decat femeile. Excesele insa conduc la formarea pietrelor la rinichi. Necesarul proteic al unui barbat este de 0,8 grame pentru fiecare kilogram al masei corporale. 60 de grame de proteine in fiecare zi sunt suficiente unui organism sanatos.

Alimentele bogate in fibre previn constipatiile si reduc riscul aparitiei cancerului la colon si san in cazul femeilor.

Mai mult, normalizeaza valoarea colesterolului, iar femeile de pana la 50 de ani au nevoie de 25 de grame de fibre zilnic.

Barbatii insa au nevoie de mai multe fibre decat femeile, pentru ca asigura energia lor zilnica si ii protejeaza impotriva bolilor de inima. Astfel, barbatii de pana la 50 de ani au nevoie de 38 de grame de fibre pe zi, iar dupa aceasta varsta, 30 de grame sunt suficiente.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#femei barbati alimentatie, #dieta femei barbati , #nutritie