Migdalele, sursa sigura de calciu

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 08:01
7352 citiri
Migdalele, sursa sigura de calciu
Foto: utsc.utoronto.ca

Migdalele sunt originare din China si Orientul Mijlociu, iar in antichitate ele au fost un ingredient nelipsit din painea faraonilor egipteni. Au devenit in scurt timp un simbol religios.

In tara noastra, migdalele s-au folosit in trecut ca simbol al fertilitatii. In unele zone din tara ele sunt oferite si in prezent ca dar de nunta, pentru armonia familiei. In Suedia, de Craciun, migdalele din budinca sunt un semn de noroc pentru cel care le gaseste, informeaza aviva.ca.

Insa, pe langa toate acestea, migdalele sunt cea mai bogata sursa de calciu dintre toate alimentele, cu exceptia celor de origine animala. Au si vitamina C, E si un continut caloric ridicat, deci pot fi consumate intreaga zi de catre copii si batrani, pentru completarea alimentetiei zilnice.

Au proprietati de normalizare a nivelului colesterolului, iar consumul regulat te poate scapa de riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Contin si grasimi monostarurate, benefice pentru organism, care mentin un nivel normal al colesterolului.

Un consum regulat de migdale mai are si proprietati de imbunatatire a sistemului imunitar, are rol antiinflamator si protejeaza ficatul de actiunea nociva a toxinelor. In medicina Ayurvedica, migdalele asigura sanatatea si integritatea cerebrala si a intregului sistem nervos.

Pot fi pastrate la frigider, vidate, dar dupa ce le-ai desfacut, ele isi pastreaza proprietatile nutritive doar cateva saptamani. In mancare, le poti introduce in salate, la mancarurile cu carne de pui si ca garnitura pentru peste.

Pot fi si un desert exceptional, daca sunt adaugate in inghetata, prajituri sau ciocolata, dar le poti consuma si simple, proaspete, pe tot parcursul zilei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#migdale proprietati nutritive, #migdale hrana sanatoasa, #migdale calciu, #migdale colesterol , #nutritie