Nutritie pe paine cu Adina Rusu: Cum iei in greutate?

Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 10:00
5042 citiri
Nutritie pe paine cu Adina Rusu: Cum iei in greutate?
Foto: Arhiva personala

Sa ne ingrasam poate parea, pentru cei mai multi dintre noi, extrem de usor. Nu e nevoie decat sa mancam alimente care sa ne aduca mai multa energie decat consumam, nu?

Cresterea in greutate, intr-un mod sanatos, poate sa fie, insa, o provocare. Iata cateva reguli de care ar trebui sa tinem cont atunci cand ne propunem sa dobandim cateva kilograme in plus:

Stabiliti-va obiective realizabile. Sa fim realisti, foarte putini oameni au un corp demn de expus pe coperta revistelor. Forma si dimensiunile corpului nostru sunt determinate in primul rand de genetica si in al doilea rand de stilul nostru de viata. Cresterea sanatoasa in greutate este un proces de durata, pentru care este nevoie de rabdare.

Nutritie pe paine cu Adina Rusu: Mare grija la post! Ce carente pot aparea

Mancati micul dejun. Un mic dejun echilibrat reprezinta un mod excelent de activare a metabolismului si a apetitului, explica pentru Ziare.com nutritionistul Adina Rusu. Asigurati-va ca includeti in micul dejun cereale, cateva proteine si un fruct, pentru a incepe corect ziua.

Respectati principiile alimentatiei sanatoase. O alimentatie bazata pe fast food si pizza nu va va ajuta sa cresteti in greutate intr-un mod sanatos. Chiar daca aceste alimente apar in alimentatia dvs, asigurati-va ca includeti, pe langa acestea, fructe si legume, cereale integrale si surse variate de proteine, cum ar fi carnea si pestele, nucile, fasolea si produsele lactate.

Nutritie pe paine cu Adina Rusu: Detoxifierea prin dieta

Planificati-va sa aveti cel putin 5-6 mese pe zi. Incercati sa nu mancati cantitati foarte mari de alimente la o singura masa, consumand portii corecte. Ar fi bine sa aveti 3-4 mese principale si cateva gustari printre acestea.

Incercati sa aveti o alimentatie variata. Este foarte important sa consumati surse variate de proteine: branzeturi, nuci, carne, peste, iaurt, oua etc.

Sa aveti tot timpul la indemana o gustare, cum ar fi o punguta cu nuci, seminte sau alune, ori un fruct.

Alegeti bauturile bogate in calorii. Un fresh de fructe sau o ciocolata calda v-ar putea aduce un supliment de calorii, extrem de necesar atunci cand doriti sa cresteti in greutate.

Pe langa recomandarile privind alimentatia, este bine sa includeti in programul dvs si un program de activitate fizica moderata (pentru care sa aveti o alimentatie adecvata) si sa va asigurati ca va odihniti suficient.

Un stil de viata sanatos este extrem de important pentru obtinerea unei greutati normale a corpului, indiferent daca doriti sa mai pierdeti sau sa mai castigati cateva kilograme.

Nutritionist Adina Rusu

adinarusu.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cum iei in greutate, #sfaturi ingrasare, #reguli alimentatie corecta, #alimentatie sanatoasa nutritionist, #nutritionist Adina Rusu , #nutritie